Četvrtak 04.01.2018.
16:56
Vestionline, Tanjug

Rukometaši pozivaju publiku na generalnu probu protiv Makedonije

EPA/JACEK BEDNARCZYK
Priželjkuje pune tribine u petak: Nemanja Zelenović

- Trening meč sa Saudijskom Arabijom pokazao je da moramo još čvršće i jače da igramo. Ova reprezentacija poseduje visok kvalitet i to ćemo pokazati. Već u duelu sa Makedoncima verujem da ćemo odigrati još čvršće u odbrani, kolektivnije, jer svakim treningom napredujemo i bolje se razumemo - rekao je Zelenović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Bek nemačkog Magdeburga naglašava da je ostalo malo vremena do duela sa Hrvatskom na startu kontinentalnog takmičenja.

- Kratak je period za pripreme pred Evropsko prvenstvo, ali ono što hoćemo je da napravimo dogovor u bekovskoj liniji i izvežbamo akcije. Imamo još nedelju dana da sve legne na svoje, nadam se pozitivnom učinku u Hrvatskoj. Veliki korak napred bio bi plasman u drugu fazu takmičenja.

Mladi bek Vojvodine Milan Jovanović ističe da je Makedonija dobar rival i da je pravi test ispred "orlova".

- Makedonija je stalno u drugoj fazi svih takmičenja, ali očekujem pobedu pred punom Banjicom. Verujem da će navijači doći da nas podrže i isprate u Hrvatsku na najbolji mogući način - rekao je Jovanović.

On je naglasio da dva poraza na turniru u Švajcarskoj nisu previše važna, posebno zbog velikog izostanka igrača.

- Kompletni izgledamo potpuno drugačije, a pobeda nad Saudijskom Arabijom nas je vratila na pobednički kolosek. Tek nas čekaju pobede, uveren sam u to. I meni, kao najmlađem u državnom timu, potrebno je vreme da se uigram za momcima, ali najvažnije je da ne osećam grč. Svi ovde žive da zaigraju u atmosferi pune arene, kakva će biti u Splitu. Gledamo na taj meč sa čisto sportskog aspekta - zaključio je Jovanović.

Izabranici Jovice Cvetkovića 12. januara protiv Hrvatske otvaraju EP u A grupi koju čine još Švedska i Island.

2024 © - Vesti online