Četvrtak 04.01.2018.
13:03
republika.rs, Vestionline

Evo gde se "kriju" najbizarnije priče u našem društvu

pixabay.com
Lekari su kao "srce grada", rade non-stop

Sa raznim bizarnim tegobama susreli su se zaposleni u Urgentnom centru, najprometnijoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji, tokom 2017. godine.

Oni rade neprekidno 24 sata dnevno 365 dana u godini i svako ko prođe kroz njihova vrata dobiće lekarsku negu, bilo da je u pitanju trn u prstu ili borba za život.

Zaposlenima u Urgentnom centru svaki pacijent je podjednako važan. Hronični bolesnici, žrtve saobraćajnih nesreća, ubodnih rana, upucani, ali i beskućnici i tragikomični pacijenti.

Mnogi dolaze sa neuobičajenim, a često i komičnim problemima.

- I ova godina bila je uzbudljiva, naporna i dinamična, kao i svaka. Osim što smo često bili u opasnosti kada nam usred noći stigne pacijent u alkoholisanom stanju ili na psihoaktivnim supstancama, pa preti da će da nas pobije, imamo i pozitivnih ljudi koje muka ovde dovede. Priznajem, bilo je i onih koji su nas nasmejali i oplemenili ovaj težak posao - priča Ivana Krstić, koja radi na prijemu u Urgentni centar.

Lekari, medicinske sestre, tehničari - svi rade kao jedan, a prof. dr Tomislav Ranđelović, direktor Klinike za urgentnu hirurgiju KCS, kaže da je bilo pacijenta koje je spasla improvizacija jer su stanja nekad takva da ni savremena medicina nije propisala protokol lečenja.

Ovo su samo neki od primera:

Baku ujeo konj za glavu, čipovali su ih vanzemaljci, ukucala ekser u glavu da je prođe glavobolja, tuča smrznutim pilićima, grom tokom seksa, prebio ga slon, pijani prosci, nož u srcu, flaša u zadnjici.

2024 © - Vesti online