Sreda 03.01.2018.
21:49
Insajder

Direktor EPS: Smena zbog neprikladne objave na Fejsbuku

Tanjug
Najavio smenu direktora iz Knjaževca: Milorad Grčić

Stojanović je na svom profilu na Fejsbuk okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: "Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini".

Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca. 

"U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći 'uslove za zapošljavanje+ u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora“, navedeno je u saopštenju. 

Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku. 

"Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica", pokušao je da objasni Stojanović. 

Uz to je dodao da "svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i 'oglas' šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu".

2024 © - Vesti online