Sreda 03.01.2018.
19:28
Vestionline, Tanjug

Revolucionarna garda: Pobuna u Iranu je završena

Tanjug/AP
Protesti u Iranu preraslu u pobunu protiv vlasti

U saopštenju koje je prvobitno objavila iranska agencija Mehr navedeno je da je troje obaveštajaca stradalo "u borbi s antirevolucionarnim elementima", ali nije precizirano da li je ovaj obračun bio vezan za antivladine proteste u Iranu.

Blumberg je prethodno objavio da je Revolucionarna garda proglasila okončanje antivladinih nereda.

- Pobuna je okončana. Neprijatelji bi trebalo da znaju da pretnje odbrani i bezbednosti Irana više ne funkcionišu - javila je državna agencija ISNA, pozivajući se na komandanta Revolucionarne garde Mohameda Ali Džafarija.

Danas nije bilo vesti o novim protestima u Teheranu, gde je policijsko prisustvo veliko, dok su se provladine demonstracije održale u drugim iranskim gradovima.

Na stotine ljudi uhapšeno je u okviru mera protiv nereda, koji su u četvrtak počeli protestom u gradu Mašhadu protiv ekonomske politike predsednika Hasana Rohanija, koji se zalaže za bliže veze sa Zapadom.

Neredi su se, međutim, od tada proširili i na druge gradove, a demonstranti su počeli da protestuju protiv šireg verskog i političkog establišmenta, pa čak i protiv vrhovnog vođe, alatolaha Alija Hamneija.

2024 © - Vesti online