Sreda 03.01.2018.
19:51
Vestionline, Tanjug

"Sastanak Trampa mlađeg sa Rusima je izdaja"

EPA/MIchael Reynolds
I dalje pod lupom zbog sumnje da su se Rusi umešali u izbore: Donald Tramp

Benon je to rekao autoru Majkl Volfu i upozorio da će se istraga o navodnom dosluhu sa Kremljom fokusirati na pranje novca, prenosi britanski Gardijan.

- Slomiće Don juniora kao jaje na nacionalnoj televiziji - rekao je Benon.

Volf je autor knjige "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", zasnovane na više od 200 intervjua sa predsdnikom, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj opisuje unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od njegovih najbližih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Benon je bio šef Trampove kampanje u poslednja tri meseca, a zatim i glavni strateg Bele kuće sedam meseci, dok nije dobio otkaz i vratio se svom ultradesničarskom sajtu "Brajtbart njuz".

On je naročito oštro kritikovao Trampa zbog sastanka koji se desio u junu 2016. godine, a kojem su osim predsednika, prisustvovali Donald Tramp mlađi, Džared Kušner, Trampov zet, tadašnji šef kampanje Pol Manafort i ruska advokatica Natalija Veselnjickaja i koji je održan u Kuli Tramp u Njujorku. 

Benon navodi da je Trampov sin otišao na sastanak nakon što su mu posrednici obećali "inkriminišući materijal" protiv Hilari Klinton, glavne rivalke Donalda Trampa u predsedničkoj trci.

- Tri viša zvaničnika kampanje su mislila da bi bila dobra ideja da se sastanu sa stranom vladom u Kuli Tramp u sobi za konferencije na 25. spratu - bez advokata! Čak i da su mislili da to nije izdaja, niti nepatriotsko niti neko loše sra*e - a ja mislim da je to upravo sve to bilo - trebalo je odmah da pozovu FBI - naveo je Benon i dodao da je takav sastanak trebalo da se odvija u prisustvu advokata a da se informacije sa sastanka objave u medijima.

2024 © - Vesti online