Četvrtak 04.01.2018.
07:50
S. Đurić - Vesti

Brenine godine slatkog greha

V. Sekulić
Ja mogu sve: Lepa Brena

- Dokumentarac je podsećanje na vreme u kome smo živeli srećno. Osećam uzbuđenje jer je film veoma emotivna priča iz mog života. Snimili smo ga posle 35 godina karijere, a istovremeno smo uradili i novi album, 20 po redu. Kroz ovaj film želela sam da podsetim kako je to bilo u periodu od 1982. do 1991. godine kada smo Slatki greh i ja radili po dva koncerta dnevno, snimili četiri filma i učestvovali u nekoliko serija. Kako je bilo raditi sa tada najvećim glumačkim zvezdama, kako je bilo meni jedinoj ženi da izdržati sa 20, 30 ili 50 muškaraca koji bili samom u autobusu, kako smo svakodnevno putovali, družili se i postali porodica - rekla je Brena.

Premijera za Božić

Dokumentarni film "Lepa Brena: Godine Slatkog greha" biće emitovan iz tri dela na Prvoj televiziji tokom božićnih praznika. O fenomenu Brene i Slatkog greha, osim glavnih aktera, govore i jugoslovenske zvezde Vlado Kalember, Tereza Kesovija, reditelj Stanko Crnobrnja, Alen Islamović, glumci Ivan Bekjarev i Vesna Čipčić, Milutin Popović Zahar, Vanja Bulić i mnogi drugi.

Film o fenomenu popularnosti Lepe Brene i Slatkog greha počinje anegdotom iz osnovne škole kada joj je nepoznati čovek prorekao veliku popularnost i kazao joj da će biti poznata kao Tito.

- Nadam se da će ovaj film približiti gledaocima tu vrstu emocije koju smo imali dok smo radili u jednoj velikoj zemlji koja se zvala Jugoslavija. Želela sam da dočaram kako je to bilo kada jedna devojka iz provincije započinje život i karijeru, kako je bilo raditi velike stvari i ostati dostojanstven  u svom poslu, i biti srećan bez obzira na taj napor. Filmom smo hteli da prikažemo sociološke, kulturološke i ekonomske prilike tog vremena.

V. Sekulić
Prijatelji: Saša Popović i Lepa Brena 

Na početku moje karijere želeli su da me prikažu kao seks simbol, što mi je bilo najgore. Uvek sam se plašila da oni ne zamišljaju da sam ja zaista neka posebna lepotica. Uvek sam želela da pokažem da možete biti pametni i da možete biti sve.

Svetski rekorderi

Lepa Brena i Slatki greh bili su najtiražniji izvođači u istoriji jugoslovenske diskografije. Prodavali su albume u milionskim tiražima, svetski su rekorderi po broju održanih koncerata u Domu sindikata kada su nastupali 31 dan bez prestanka.

- Sve je bilo lepo do 1980. godine. Pre Brene u grupi je pevala Spasa Mečanin, koja se udala, pa nam je pevačica trebalo - hitno. Tražili smo pomoć od koncertnih agencija u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni gde su mi rekli: 'Ima jedna Bosanka, peva neke igranke, rok pevačica, trese... Pozvali smo je i došla je neka kovrdžava u kožnom prsluku, pantalonama i beloj košulji, onako baš jaka i kaže: 'Ja sam Brena'' - prisetio se Saša Popović.

2024 © - Vesti online