Sreda 03.01.2018.
17:44
Srna

"Srpska stabilna uprkos blokadama sa nivoa BiH"

Srna
Željka Cvijanović

Cvijanovićeva je izjavila da je Srpska u prilici da već početkom drugog kvartala ove godine ima ukupno povećanje penzija od 17,5 odsto, kao i ukupno povećanje izdvajanja za boračke kategorije od 16,2 odsto.

- Za svaku od ovih kategorija nameravamo da idemo dalje, da unapređujemo njihov materijalni status. Došli smo u jedan ambijent gde možemo zajedno, Vlada i ostale institucije, sa socijalnim partnerima da pokrećemo veliku akciju koja nosi naziv `Zajedno za jaču Srpsku`. Uprkos blokadama sa nivoa BiH, uspeli smo, ne samo da održimo stabilnost, već da je i unapredimo", rekla je Cvijanovićeva u intervjuu Srni.

Ona je naglasila da u 2018. godini počinje i realizacija mere podrške nezaposlenim porodiljama, kao i sistemsko rešenje lečenja dece u inostranstvu posredstvom Fonda solidarnosti.

- To su dve nove socijalne orijentacije, jedna koja se odnosi na nezaposlene majke, a druga na lečenje dece u inostranstvu. Počeli smo razgovore i sa udruženjima lica sa invaliditetom, nismo ih završili i taj dijalog mora biti bolji, ali smo postigli saglasnost sa socijalnim partnerima da jedna od prioritetnih stvari mora da bude i veće zapošljavanje invalida, posebno u radnu sferu - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je Republika Srpska veliko gradilište, da se gradi bolnica u Istočnom Sarajevu, da je u planu izgradnja bolnice u Doboju, da se završavaju veliki radovi na rekonstrukciji i izgradnji Univerzitetskog kliničkog centra Srpske, u toku su izgradnja auto-puta, rekonstrukcije puteva...

2024 © - Vesti online