Sreda 03.01.2018.
14:11
republika.rs, Vestionline

Šešelj: Šta će mi pištolj kad sam najjači?

A. Čukić
Neustrašivi Vojislav Šešelj

Kako tvrdi lider SRS, Giška je izabrao da ode na front, a ne da ostane u Beogradu da se obračuna s njim.

- Od metka nije mogao da pobegne, pogodio ga je dok je brao šljive - rekao je Šešelj u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, a juče za Srpski telegraf izneo nove detalje o tim godinama i dodao da su kriminalci poput Božovića devedesetih bili usko povezani sa vlašću i ostatkom opozicije, a na njega udarali iz svih mogućih oružja.

Prozivka na TV

Đorđe Božović Giška, kao osnivač Srpske garde i pripadnik Draškovićevog SPO, u TV emisijama je tih ratnih godina poručivao da "Šešelj nije muško", da su ga "silovali u zeničkom zatvoru i oblačili mu suknju"...

Ipak, kako tvrdi Šešelj, Giška je pred njim pobegao iz Beograda na ratište.

- Borci na frontu nisu želeli kriminalca u svojim redovima, pa je poslat u okolinu Gospića. Njega je u borbenom vozilu, u pravcu prve linije fronta izvezao Branislav Lainović Dugi, pa su izašli napolje da bi izviđali situaciju. Dugi se sve vreme odvajao od Giške, što znači da je znao da ne treba da mu bude blizu u tom trenutku. Odjednom je stigao metak iz nepoznatog pravca i pogodio Gišku dok je ovaj brao šljive. Iako je nosio pancir, ruke su mu bile nezaštićene, dizao ih je uvis kako bi dohvatio šljive i tako je poginuo - kaže Šešelj.

Šešelj priča i da se nikog u Beogradu nije bojao.

- Nisam se plašio ni Arkana. Nikad nisam mislio da ga ubijem, nego sam mu jednostavno pokazao da ga se ne bojim. To je za njega bilo fatalno, kad mu se neko isprsi i tako kaže u lice. Sreli smo se u "Ruskom caru". Sa njim su bili Šuca (Nebojša Đorđević) i Peja (Marko Pejić). U džepu sam imao otkočen pištolj sa metkom u cevi i, da je došlo do nečega, sigurno bi svi oni izvukli deblji kraj. Ja sam pokazao da sam spreman da idem do kraja - rekao je Šešelj.

Pištoljem na Draganu Mirković

Lidera srpskih radikala u vreme devedesetih promovisao je čuveni voditelj Milovan Ilić Minimaks u svojim emisijama.

On je lidera radikala najčešće spajao sa najpopularnijim pevačicama tog doba, što je Šešelja izbacilo u prvi plan kao čoveka koji voli estradu i ne bavi se samo politikom.

Jedno od najupečatljivijih gostovanja desilo se pre više od 25 godina, kada je u gostima sa Šešeljem bila pevačica Dragana Mirković. Minimaks je pitao lidera SRS da li kojim slučajem ima telohranitelja, a Šešelj je kao iz topa odgovorio:

- Šta će mi telohranitelj kada sam ja najjači!

Na Minimaksovo pitanje da li ima neko oružje kod sebe, odgovorio je da ima i izvadio pištolj, zbog čega su svi u studiju prebledeli od straha.

2024 © - Vesti online