Utorak 02.01.2018.
20:45
Vestionline

Zvezda se namučila: Olimpija slomljena tek u nastavku

abaliga.com/Crvena zvezda mts
Muke u prvom ovogodišnjem meču: Nemanja Dangubić u duelu sa Domenom Lorbekom

U prvom meču u 2018. godini crveno-beli su se propisno namučili. Goste iz ljubljane nije uplašilo što protiv sebe imaju jednog evroligaša i ekipu koja je u ABA ligi pretrpela samo dva poraza. Od početka se vodila izjednačena borba, a timovi su se smenjivali u vođstvu.

Na samom startu je viđena smešna situacija kada je Lesor, umesto saigraču, loptu dodao treneru.

Meč je prelomljen pred sam kraj trećeg perioda kada su izabranici Dejana Alimpijevića poveli 55:54 i slovenačkoj ekipi nisu dozvolili da ima prednost. Ipak, ušlo se u neizvesnu završnicu jer je Olimpija prišla na 76:73 na manje od dva minuta pre kraja. Tada je poentirao Džejms Feldin, a potom je odigrana odlična odbrana, a gosti su dva puta uzastopno napravili grešku u koracima.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Tejlor Ročesti sa 16 poena, Nemanja Dangubić i Džejms Feldin su postigli po 13, a Milko Bjelica 12. U ekipi Olimpije Špan i Morgan su postigli po 15 koševa, a Domen Lorbek 12.

U narednom kolu, sledećeg ponedeljka Zvezda u Podgorici igra protiv Budućnosti, a taj meč će odlučiti koja ekipa će se osamiti na vrhu tabele.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online