Utorak 02.01.2018.
18:06
Vestionline, žurnal.rs

Krstajić kakvog ne znate: Bavim se poljoprivredom i pijem pivo sa traktoristima

EPA-EFE/JEON HEON-KYUN
Mladen Krstajić se uspešno bavi i poljoprivredom

Poslednji kojem je to pošlo za rukom bio je Vujadin Boškov na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, ali tada smo se zvali Jugoslavija. Boškov je odveo "plave" u osminu finala gde ih je zaustavila Holandija. Krstajić će ovog leta na Svetskom šampionatu u Rusiji pokušati da prođe protivnike u grupi, a to su Brazil, Švajcarska i Kostarika.

Srpskom selektoru fudbal nije najvažniji, jer se bavi i drugim stvarima.

- Bavim se poljoprivredom, destilerijom, nekretninama, imam motel... Nije me sramota ništa da radim i nije mi ništa teško da radim što je dobro za mene i moju porodicu. Mogu da kažem slobodno da sam 80 odsto novca zarađenog u Nemačkoj uložio u Srbiji. Čist mi je obraz – plaćam porez u Srbiji, radnike koje imam isplaćujem redovno. Moja supruga koja je nosilac porodice i troje dece, smem da kažem, ponosni su na mene gde god da se pojave. Znaju da stojim iza njih, ali i da su oni moja najveća podrška - rekao je Krstajić za žurnal.rs, i dodao:

- Nemam problem da sednem na gajbu i popijem pivo sa mojim traktoristima, a ni da stavim kravatu kad je potrebno.

On je nabrojao šta sve poseduje:

- U Kikindi imam 35 zaposlenih radnika u poljoprivredi, traktorista, kombajnera... Destilerija funkcioniše besprekorno. U Radniku u Bijeljini imam takođe 35 zaposlenih. Vratili smo deo dugova, tri godine svi imaju redovne plate, socijalno i penziono je plaćeno. U današnje vreme, ni to nije mala stvar. A taj klub bio je pred gašenjem.

Na kraju, srpske ljubitelje fudbala najviše zanima kako će "orlovi" da igraju u Rusiji:

- Bio sam defanzivac, ali sam voleo da igram riskantno i da krenem u napad i s loptom. Moja ideja je da igramo ofanzivan fudbal, naravno sa dobrom defanzivom kad smo u fazi odbrane. Bitna je disciplina, da svi igraju za ekipu. U napadu sa maksimalnom slobodom. Bio sam odbrambeni igrač, ali to ne znači da ću insistirati na defanzivnom fudbalu, naprotiv, volim ofanzivnu igru, ali sa maksimalnom odgovornošću.
 

2024 © - Vesti online