Utorak 02.01.2018.
19:11
R. Lukić - Vesti

Fudbaleri slavili na svom terenu

R. Lukić
Celu noć se igralo: Dame su prve povele kolo

Pa, ipak, za naše ljude je najveselije bilo u restoranu Radenka Lazarevića Laze, na stadionu Sparte u Langenhagenu. Veteran FK JU 96 koji je pružio sve uslove za ugodno i bezbedno novogodišnje slavlje.

Goste su na vratima dočekivali Peđa Vejić i Dražen Trivić, a posle pozdravnog govora predsednika Radivoja Mataruge počeo je "obračun" s bogatom trpezom punom srpskih specijaliteta, koje su spremile supruge fudbalera.

Dva praseta i jedno jagnje na ražnju i ovaj put, sa suprugom Gordanom, poklonio je poznati klupski sponzor Čedo Dabetić. Za one koji su Novu godinu želeli da dočekaju veselo, a da se ipak ne ogreše o pravila božićnog posta, kuvar Branko Smiljanić pripremio je posna jela.

Budiša sa starim društvom

Aleksandar Budiša, raniji trener FK JU 96, koji se vratio iz Frankfurta i božićne praznike provodi kod roditelja u Bad Zahsu na Harcu, sa ove planine prevalio je više od 300 kilometara da bi Novu godinu dočekao sa starim društvom.
- FK JU 96 se dobro drži. Stabilan je na petom mestu, ali sam uveren da momci s mojim kolegom Nedeljkom Mičićem mogu i mnogo više. Bez povreda mogli bi i u viši takmikčarski rang - kaže Budiša, koji je razmenio mišljenje sa aktuelnim trenerom Mičićem.

R. Lukić
Složni domaćini: Predsednik Mataruga (u sredini) sa radnom ekipom

Nemačka piva i penušavo vino tekll su kao nabujali potočić pored stadiona, a u izobilju je bilo i bezalkoholnog pića. Konobari Dražen Trivić, sa elegantnom leptir-mašnom i šef restorana Radenko Lazarević neumorno su se provlačili između popunjenih stolova i igrača koji uz muziku benda Jovice Ivanovića nisu prestajali da igraju.

Repertoar muzičara prošarao je brda i doline cele Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i gotovo svih krajeva bivše Jugoslavije.

Pevalo se i igralo do zore, a poslednji gosti dočekali su i jutro.

Podela rada

Organizatori su za posao i posluživanje gostiju do ponoći zadužili veterane, a posle ponoći dužnost su predali prvoj ekipi. Tako su do ponoći u pokretu pretežno bili Dražen Trivić, Duško Bubulj, Goran Tešić, šef restorana Radenko Lazarević i predsednik kluba Radivoj Mataruga, a posle ponoći trener Nedeljko Mičić "na teren je izveo" prvotimce Damjana Bućana, Romea Sargića i Đorđa Tešića.

R. Lukić
Dobri drugari: Goce Radeski i Radenko Lazarević sa društvom

Napolju su petarde postajale sve tiše, a inspirativna pesma "Kišo tiho padaj, od noćas sam sama" sve glasnije se rasipala mokrim travnatim terenima na kojim će naši fudbaleri u 2018. godini da se bore, a uvereni su i izbore plasman u viši rang.

2024 © - Vesti online