Sreda 03.01.2018.
00:22
N. S. P. - Vesti

Beogradski aerodrom čeka koncesionara

A. Čukić
Novi rok 5. januar: Aerodrom Nikola Tesla

U odluci objavljenoj na sajtu Aerodroma navodi se da je produženje roka neophodno iz razloga sveobuhvatne analize naknadno primljenih informacija i dostavljenih pojašnjenja. U petak, 29. decembra je istekao poslednji najavljeni rok za izbor koncesionara za beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Prethodno je rok bio do 25. decembra.

Javni poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su još 10. februara 2017. godine.

Predmet koncesije je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera aerodroma. Predviđeno je da se koncesija daje na 25 godina. Kako piše portal Tango Six, u finalnom izboru našle su se četiri ponude jer je jedan od ponuđača, kineski konzorcijum, odustao od nadmetanja. Stručnjaci su ranije upozoravali da Vlada pravi grešku zbog traženja koncesionara za Aerodrom.

Milan Kovačević, savetnik za strana ulaganja je svojevremeno upozorio da nema logike davati nekome profitabilno preduzeće koje i samo iz sopstvenih prihoda može da finansira neophodne poslove i radove.

2024 © - Vesti online