Subota 17.07.2010.
08:51
Vestionline

Prva žena biskup podnela ostavku

Marija Jepsen, koja je za prvu ženu luteranskog biskupa u svetu izabrana 1992. godine, povukla se juče sa ovog položaja, jer je, kako je rekla, njen kredibilitet doveden u pitanje.

Narušen je njen kredibilitet: Marija Jepsen


"Moj kredibilitet je doveden u pitanje. Stoga smatram da više ne mogu da širim Božju reč, na šta sam se zavetovala. Očekujem da će slučajevi u Arensburgu i drugde brzo biti ispitani i da će istina izaći na videlo", izjavila je Jepsenova.


Ona poriče da je pre maja ove godine znala da je jedan sveštenik u severnom nemačkog radu Arensburgu, kako se tvrdi, seksualno zlostavljao dečake i devojčice, osamdesetih godina prošlog veka, javio je Bi-Bi-Si.


Crkvu u Nemačkoj odnedavno je potreslo više skandala u vezi sa seksualnim zlostavljanjem dece, a Marija Jepsen je treći biskup koji je podneo ostavku u ovoj zemlji u poslednjih nekoliko meseci.

Rimokatolički biskup Valter Miksa podneo je ostavku u aprilu zbog navoda da je udarao decu, dok je nekadašnji poglavar Protestantske crkve u Nemačkoj Margot Kesman podnela ostavku pošto je policija zaustavila zbog vožnje u pijanom stanju.

2024 © - Vesti online