Subota 30.12.2017.
14:02
b92.net, Vestionline

Jeremić: Vučić će verovatno naterati Brnabićevu da potpiše

EPA/Rolex Dela Pena
Vuk Jeremić dao svoja predviđanja za lokalne izbore

- Vučić će verovatno naterati Anu Brnabić da potpiše taj 'pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa', u kome će stajati da Srbija i tzv. Kosovo neće jedno drugo blokirati u međunarodnim organizacijama. Nakon toga, SAD će podneti rezoluciju Savetu bezbednosti o kosovskom članstvu u UN, i onda će Rusija, koja ima pravo veta, zvanično upitati Beograd kako da o tom predlogu glasa. To će biti trenutak istine, ne za Anu Brnabić, nego za Vučića - rekao je Jeremić u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme". 

Jeremić je, povodom predstojećih izbora u Beogradu, rekao da istraživanja pokazuju da i te kako postoji šansa da vlast Srpske napredne stranke bude poražena u glavnom gradu. 

- U Beogradu postoji rezervoar glasova za pobedu nad režimom, pitanje je dali ćemo biti racionalni, a to, po mom mišljenju, znači jedinstveni - rekao je Jeremić. 

Jeremić je rekao da "ni građanska Srbija, a ni nacionalna", nemaju same kapacitet i snagu za pobedu nad vlašću Aleksandra Vučića. 

- Zato jedino zajedničkim naporima možemo da stanemo na put ovom kriminalnom poretku, a da posle toga toga uspostavimo normalne okolnosti u zemlji i nakon godinu dana raspišemo izore na kojima će stranke slobodno iznositi svoje programe, a građani slobodno odlučivati - rekao je Jeremić. 

Jeremić je podsetio da se Vučić zarekao da neće biti parlamentarnih izbora, tako da je veća verovatnoća da će ih biti, jer je uvek najsigurnije predviđati da će se dogoditi suprotno od onoga što je Vučić rekao.

2024 © - Vesti online