Petak 29.12.2017.
16:58
Vestionline

Janković: Srbija vraćena u 1990. godinu, promene moraju početi iz Beograda

M. Karović
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković

"Suština ove vlasti je krađa"

- Imamo potpuno totalitarnu državu. Ovaj režim je u ovoj godini pokazao da potpuno otvoreno i bez ikakvih uvijanja svoje pravo lice, a pre svega to je krađa. Prava suština ove vlasti je krađa -  rekao je Janković novinarimka kod sporne novogodišnje jelke u Beogradu za koju je kazao da je "sramna" i "predstavlja najbolji primer krađe".

Janković je kazao da za podržava Dragana Đilasa koji je "odlučan, ima znanje, iza sebe rezultate i usađene demokratske izbore", da bi pobedili i da simbol krađe - "novogodišnju jelku u centru Beograda odnesu u prošlost".

- Nakon te pobede PSG će biti garant da će ta pobeda rezultovati građenjem institucionalnog uređenje, reda, odgovornosti, a ne samovolje. Zašto Beograd? Nije Beograd cela Srbija, ali je mesto odakle mogu da počnu i počeće promene u celoj Srbiji. Beograđani i Beograđanke imaju dužnost da pokrenu promene u Srbiji - rekao je Janković.

On je kazao da je "vlast uništila sve državne institucije" da bi mogla bez problema da krade, da je "ekonomski devastirala zemlju" zbog čega ima najniži rast društvenog proizvoda u Evropi. 

- Biće nam potrebno idućih 30 godina, ako bi Evropa stala, a mi imali šest odsto da dostignemo Evropu. Imamo najveći jaz između bogatih i siromašnih - rekao je Janković.

"Da se davim, ne bih se obratio Pinku"

Janković je kazao da je u ovoj godini više od 600.000 ljudi na predsedničkim izborima glasalo ne samo za njega kao tadašnjeg kandidata za šefa države, već je glasalo za promene u Srbiji, kao i da su ove godine "osnovane dve važne poltičke oranizacije Narodna stranka i PSG".

Na pitanje novinara televizije Pink da li će "konačno otkriti da li je godinama radio kao spoljni saradnik u bezbednosnim službama", Janković je odgovorio: "Učiniću veliki napor zato što je Nova godina. Rekao sam Vam, da se davim ne bih li se obratio Pinku, zato što ste vi deo propagande koja ovu zemlju uništava vrednosno, institucionalno".

Janković je ponovio da je njegov navodni sporazum sa BIA "nepostojeći", i da je "javno ovlastio BIA" da objavi taj sporazum ako postoji, i ponovio da, po Zakonu o BIA, svi saradnici imaju sporazum sa agencijom da bi ona čuvala njihova prava, a oni njene tajne.

Na nova pitanja televizije Pink Janković je odbio da odgovora, rekavši da želi da živi u zemlji u kojoj će ta televizija "moralno odgovarati za devastaciju".

2023 © - Vesti online