Petak 29.12.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: djecijidom.com

Proslavili uz bogatu trpezu i prijatelje

djecijidom.com
Domci upotpunili nikoljdansku priredbu

Podsećanja radi, humana družina na čelu sa Rajkom Tarlać, među kojima su: anonimni sveštenik SPC u Australiji, Milorad Dragomirović i Željko Končar, sakupila je i poslala i novčani dar od 500 dolara sa željom da se od tog dara deci Doma "Rada Vranješević" kupe pokloni i podele baš na Svetog Nikolu. Tako je i učinjeno.

- Dan Doma i Krsnu slavu Sv. Nikolu i ove godine proslavili smo sa dugogodišnjim prijateljima naše ustanove, koji nam nesebično pomažu da svakodnevni život mališana iz dana u dan bude sve bolji. Deca su, uz pomoć svojih vaspitača i ove godine svojom priredbom obogatila proslavu. Naše se slavlje tu nije zaustavilo, jer su uz sveštenika naši mali domaćini sa radnicima Doma zvanično proslavli slavu uz bogatu trpezu i poklone. Hvala svima koji su i ove godine bili uz nas. Isto tako, posebnu zahvalnost upućujemo Rajki Tarlać i njenim humanim prijateljima iz daleke Australije, koji su godinama uz našu decu i trude se da im donesu osmeh na lice, a nama olakšaju brigu o njima posebno za praznike - poručili su iz Doma "Rada Vranješević", koji je proslavio i 70 godina postojanja.

U njemu boravi stotinak dece i mladih svih uzrasta - od beba do studenata, tako da su potrebe Doma velike i slične potrebama svakog domaćinstva. Tokom 1991. godine, Dom je otvorio vrata i porodicama (pretežno majkama sa decom) koje su morale da napuste svoje prostore, kao i starim i iznemoglim osobama, tako da su deca koja su boravila u Domu bila svedoci teških događaja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2024 © - Vesti online