Subota 30.12.2017.
02:00
R. Lukić - Vesti

Novi predsednik stari program

R. Lukić
Novo i staro rukovodstvo sa Branislavom Perin-Jarić (peta zdesna) i Jelenom Tomović- Bajić (prva zdesna)

Za novog predsednika izabran je dr Ilija Nenadić, načelnik Laboratorije za patologiju u Gradskoj klinici u Kelnu. Novi potpredsednik je Vladimir Đavolović menadžer u farmaceutskoj kompaniji Bajer-Leverkuzen, a za sekretara je izabran dr Ivan Arsić, hirurg iz Vupertala. Dugogodišnji menadžer i savetnik Rajner Kri i dalje će ostati na toj dužnosti.

Društvo se zahvalilo dosadašnjoj dugogodišnjoj uspešnoj predsednici koja je istakla da ubuduće želi da se intenzivnije posveti humanitarnoj organizaciji Pro Human i realizaciji projekta Evropske unije u Srbiji.

Prema rečima dr Nenadića, Društvo će, između ostalog, i dalje nastaviti dosadašnju praksu razmene lekara iz matice i dijaspore. Kolegama iz Srbije i Republike Srpske i novo rukovodstvo će omogućiti jednomesečne edukativne boravke na istaknutim nemačkim klinikama.
Domaćin skupštine bila je Branislava Perin-Jarić, generalni konzul Srbije u Diseldorfu, a u radu skupštine učestvovala je i vicekonzul Jelena Tomović-Bajić.

Kongresi

Na skupštini je odlučeno da predstavnici Društva učestvuju na Kongresu medicinske dijaspore koji se iduće godine u junu održava u Beogradu. Novi predsednik, dr Nenadić već je učestvovao na međunarodnom kongresu ginekologa koji je polovinom decembra održan u Beogradu.

2020 © - Vesti online