Petak 29.12.2017.
13:58
Vestionline, Tanjug

"Dodiku ostaju sankcije dok ne promeni ponašanje"

Tanjug
Sankcije ostaju do daljnjeg: Milorad Dodik

Kormakova je u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje" kazala da SAD ostaju čvrsto opredeljene za očuvanje integriteta BiH, a stavljanje Dodika na "crnu listu" osoba kojima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje u SAD rezultat je potpuno suprotne politike koju on zagovara dovodeći istovremeno u pitanje Dejtonski sporazum.

- Dodik je sam izabrao ovo što se zbiva. On jednostavno mora odustati od toga da konstantno vuče BiH unazad, govori o secesiji i prestati da se protivi putu BiH ka evroatlantskim integracijama - kazala je Kormak.

Pojasnila je da politika Vašingtona u odnosu na BiH ostaje nepromenjena a to znači podršku  teritorijalnom integritetu BiH u sadašnjim granicama i insistiranje na poštovanju Dejtonskog sporazuma  i na procesu evroatlantskih integracija.

Dodik je na popis osoba koje su pod sankcijama a utvrđuje ga Kancelarija za nadzor nad imovinom stranaca pri Ministarstvu finansija SAD dospeo sredinom januara u skladu sa uredbom koju je 2003. godine doneo tadašnji američki predsednik Džordž Buš.


 

2024 © - Vesti online