Petak 29.12.2017.
07:11
Vestionline

Novak opet napada tron: Ne želim ništa manje od prvog mesta i Grend slem trofeja

EPA/NIC BOTHMA
Povreda je prošlost, kreće u nove pobede: Novak Đoković

- Lagao bih vas, ali ne bih bio iskren ni prema sebi, kada bih rekao da želim išta manje od prvog mesta i Grend slem trofeja. Znam da sam to činio u prošlosti, dokazao sam sebi da mogu, pa zašto ne bih uradio to ponovo? Prvenstveno, imam veliku želju, a to je najvažnije. Potrebno da stvarno želite nešto, da verujete i posvetite se tome, zato ja jesam. Ali nisam samo ja i to je veoma važno, već i moja supruga, deca, roditelji, braća… Svi su mi velika podrška i daju mi neophodnu energiju - rekao je Đoković u drugom delu intervjuu za sport360.com.

Novak želi da uđe u ritam pred Australijan open, koji počinje polovinom januara. Prvi Grend slem u Melburnu naš as je osvajao čak šest puta, a prošle sezone je senzacionalno ispao već u drugom kolu od Dolgopolova.

- Za sada je plan da igram Abu Dabi, Dohu i Australijan Open. Naravno i sve velike turnire koji slede. Pod znakom pitanja je jedino da ću kasnije nastupiti u Dubaiju ili Akapulku, a nisam siguran ni za Dejvis kup. Sve zavisi kako će lakat reagovati na treninge, a onda i na mečeve. Nadam se da ću ceo mesec igrati dobro i da ću stići daleko na Australijan openu. Ciljevi su uvek visoki, svestan sam šta mogu da ostvarim, ali prvi put imam zadršku jer znam u kakvom sam stanju. Ako me pitate, igrao bih svaki dan, ali želim da postupam pametno. 

Srbin potencira sjajnu saradnji sa Andreom Agasijem.

- Andre je neverovatan, ima pametan i mudar pristup tenisu i životu generalno. Pomaže mi da steknem drugačiju perspektivu ko sam i šta želim da postignem u tenisu. Ono što me najviše impresionira kod Agasija je njegova mogućnost da izuzetno kompleksne razgovore pretoči u konkretne, precizne informacije koje se kod vas zadržavaju i usmeravaju vas baš u onom pravcu koji je potreban da ostvarite željene ciljeve. Ta njegova osobina je impresivna i Radek i ja mnogo učimo od Andrea. Druga stvar je što se konstantno drži parole "veruj u sebe". Traži od vas da budete svesni koliko ste dobri - zaključio je Đoković.

2023 © - Vesti online