Četvrtak 28.12.2017.
15:54
Tanjug

Nenadić: Protiv Hrvatske u Splitu sve je moguće i nemoguće

A. Čukić
Petar Nenadić

- Bitno je da svi dođemo zdravi u Hrvatsku, tamo je sve moguće i nemoguće... Na nas mnogi gledaju kao na autsajdere, s obzirom da dugi niz godina nismo imali značajne uspehe, ali je u današnjem sportu sve moguće, pa i da dobijemo Hrvatsku na njihovom terenu - rekao je Nenadić na tradicionalnom "Danu rukometa" u Beogradu.

On je pritisak prebacio na Hrvate, verovatno glavne favorite za osvajanje kontinentalnog zlata.

- Igramo balkanski klasik, sigurno je da će biti puna hala, atmosfera i suđenje biće na njihovoj strani, ali pritisak je na njima jer su domaćini, a svi znamo kakve su prve utakmice. Svi znamo da Srbija zna da odigra dobro na otvaranju takmičenja.

Rukometaš berlinskog Fuhsea otkrio je da bilo "peckanja" u klupskoj svlačionici sa trojicom Splićana Jakovom Gojunom, Stipom Mandalinićem i Dragom Vukovićem.

- Već su mi rekli šta me čeka u Splitu... Sve je to normalno, dugo smo prijatelji i igramo zajedno, pa se šalimo.

Na današnjem tradicionalnom "Danu rukometa" Nenadić je proglašen za najboljeg srpskog igrača u godini, drugi put zaredom.

- Osećam se super, lepo je kada te kolege izaberu i cene. Iza mene je fantastična sezona na klupskom i reprezentativnom nivou, ovo je kruna 2017. godine. Dosta srpskih igrača igra na odličnom nivou u klubovima, ali valjda sam zaslužio ovu nagradu, koja je motivacija više pred Evropsko prvenstvo - zaključio je Nenadić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara, a u Grupi A EP su još Island i Švedska.

2024 © - Vesti online