Petak 29.12.2017.
03:30
A. Šišić - Vesti

Bizarni eliksir lepote: Da li biste ovo stavile na lice?

pixabay.com
Da li biste se zarad lepote mazale pričjim izmetom?

Neke su na telo stavljale pijavice da bi pustile krv i na taj način dobile malo rumenila. Danas žene rado obuvaju vrtoglave potpetice u kojima im noge izgledaju vitkije, a kada ih izuju tvrde da ih stopala bole kao da im je neko zabijao eksere u pete, pa ipak ne odustaju od bizarnih tretmana i trendova.

U poslednje vreme vlada pomama za tretmanima za negu koji kod mnogih izazivaju gađenje. Pripadnice nežnijeg pola sa jačim želucem i dubljim džepom rado posećuju luksuzne salone gde izdvajaju i oko 200 dolara ne bi li im na lice mazali ptičji izmet.

Ovaj način ulepšavanja potiče sa Istoka, tačnije iz Japana. Japanci su u 17. veku otkrili blagodeti slavujevog izmeta. Devojke koje se odluče za ovu avanturu nakon čišćenja lica na kožu im se maže prečišćena ptičja izlučevina koja, kako tvrde jutjuberke, miriše ne unutrašnjost kaveza za hrčka.

Zatim kozmetičari koriste aparat koji proizvodi paru kako bi eliksir ušao u pore. Nakon toga maska se uklanja, a koža čisti ružinom vodom koja osim što osvežava, uklanja neprijatne mirise. Ovo "kozmetičko čudo" navodno obećava idealan ten.

Na internetu zaljubljenici u ekologiju i prirodu često iznose na forumima svoj način života i kako se bore sa savremenim štetnim kozmetičkim preparatima. Na sajtu chicagonow.com

Amerikanka po imenu Džena Karvunidis je zapanjila mnoge, a većini je i ogadila ručak nakon što je otkrila svoju rutinu ulepšavanja. Ona je, kako tvrdi, eko-svesna pa kompostira ostatke hrane koja joj ostane nakon obroka. Tako je došla na ideju da tretira svoju kožu lica ni manje ni više nego izmetom svoje bebe.

- Jednog dana sam promenila pelenu svom mališanu i shvatila sam koliko ulažemo u njegovo zdravlje, a samim tim i njegovu hranu. Sojin jogurt, organske jagode i najskuplje namirnice koje priroda može da nam da. Odjednom mi je sinulo da taj novac mogu da iskoristim tako što ću da recikliram njegovu kaku na svojoj koži. Novorođenče koje još uvek doji i vari samo blagodetne namirnice ne može da ima štetne fekalije, naprotiv. Znam da se mnogi neće složiti sa ovim što radim, ali smatram da su oni samo neprosvetljeni ciklusom koji nam život nudi - uverava Džena.

Balegom protiv zauški

U prošlosti žene su koristile izmet i u medicinske svrhe. Tradicionalna medicina kaže da su roditelji dece koja su bolovala od zauški kao lek koristila balegu. Konjska balega se stavljala na bolna mesta, a zatim se vrat umotavao u platnenu krpu. Navodno je izmet ublažavao bol i izvlačio temperaturu.



 

2024 © - Vesti online