Četvrtak 28.12.2017.
14:46
Vestionline

Makedonci nestrpljivi: Grci, Srbi gde je kanal DMV?

commons.wikimedia.org
Dunav

- Nema bolje mere izgradenje poverenja u regionu od izgradnje Balkanskog kanala Dunav-Morava-Vardar. Taj kanal će zauvek promeniti naš region i poboljšati život naših građana. Podržavam tu ideju i već sam o tome razgovarao sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom - rekao je Ivanov.

Prema njegovim rečima, on je već pozvao vladu u Skoplju da osnuje tim eksperata i da počne da radi sa srpskim i grčkim zvaničnicima na realizaciji tog projekta. 

Ivanov je rekao da Makedonija još čeka dokaze od zvaničnog Beograda o, kako je rekao, navodnim ofanzivnim akcijama obaveštajnih službi protiv srpskih diplomata. 

- U našim odnosima sa Srbijom imali smo prevaru obaveštajnih službi - rekao je on podnoseći godišnji izveštaj poslanicima u Sobranju, prenosi MIA. 

Prema njegovim rečima, najvažniji prioritet Makedonije je da ostane na evropskom putu, zbog čega Makedonija kontinuirano doprinosi jačanju nacionalnog i evropskog programa čiji su glavni fokus integracija i bezbednost evropskog kontinenta.

2024 © - Vesti online