Četvrtak 28.12.2017.
14:25
Vestionline

Jevtić: Pomažući socijalno ugrožene porodice pomažemo opstanak na Kosovu

Ovoj porodici je dug za struju izmiren sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a nakon toga struja ponovo uključena. Jevtić je Stojanovićima obećao celokupno renoviranje stambenog objekta i rekao da je ovo samo jedan od konkretnih koraka kako će se narednom periodu pomagati.

- Zbog teških uslova u kojima žive, Ministarstvo za zajednice i povratak i Opština Gračanica će nastaviti da pomažu ovu višečlanu porodicu, ne samo ovu već sve socijalno ugrožene porodice na Kosovu,kazao je Jevtić.

Kada je u pitanju povratak, Jevtić je istakao da Ministarstvo raspolaže podacima da je u ovom trenutku 4.000 lica izrazilo želju za povratkom i da će se raditi na tome da se oni vrate.
- Moram da istaknem će broj povratnika zavisiti od načina na koji se povratak implementira.

Kada to kažem, mislim da ako stvari idu pozitivnim tokom i nemamo problema u procesu povratka  verujem da će se broj onih koji žele da se vrate uvećati - kazao je Jevtić.

Valentina Stojanović se zahvalila ministru Jevtiću i kazala da je izgubila svaku nadu da će probleme rešiti, ali je gestom ministra ponovo dobila nadu za bolje sutra.

 - Čim je čuo za naš problem uplatio struju i odmah došao da nas obiđe. Zahvalni smo mu na tome - rekla je ona.

2024 © - Vesti online