Sreda 27.12.2017.
22:22
D. P. - Vesti

Pljušte ponude za nastavak "Senki"

N. Durović
Zadovoljni: Ekipa serije

Svaka epizoda imala je rekordnu gledanost, u proseku oko 2,5 miliona gledalaca, a od početka emitovanja lome se koplja po pitanju istorijske verodostojnosti, iako je autor serije Dragan Bjelogrlić od početka rekao da je u pitanju fikcija koja se samo oslanja na istorijske podatke. Čini se da nijedna serija do sada nije ustalasala javnost do te mere i naterala mnoge ljude da se detaljnije pozabave periodom kraja dvadesetih godina prošlog veka kada su se u Beogradu ukrštali putevi opijuma, glave letele kao od šale, a političari i tajkuni mutili vodu ništa manje nego danas.

I pre emitovanja poslednje epizode u javnosti se povela polemika da li će "Senke" ostati na RTS-u. Ovu dilemu nije razrešio ni Bjelogrlić, bar za sada.

80.000 evra po epizodi

U poslednjoj epizodi mnoge stvari su se razjasnile, glavni zlikovac i tajkun Alimpije Mirić Kaluđer (Gordan Kičić) se naravno izvukao, a prva sezona se završava ubistvom hrvatskih poslanika u Skupštini, tek da se zagolica mašta gledalaca za drugu sezonu. Kako je otkrio Bjelogrlić, svaka epizoda "Senki" koštala je oko 80.000 evra, i pružila gledaocima u Srbiji mogućnost da uživaju u domaćoj seriji koja je u rangu sa svetskim produkcijama.

- Imam ponudu od RTS-a koja je za sada najtanja, mada bih ja lično voleo da ostanemo na Javnom servisu - kazao je Bjelogrlić. Konkretno o narednoj sezoni on pregovara sa kablovskim TOP kanalom na kome se emituje druga sezona serije "Ubice mog oca", ali je dobio i ponudu od HBO, najpoznatijeg kablovskog kanala na svetu, koji stoji iza najpopularnijih serija u svetskim okvirima.

2024 © - Vesti online