Sreda 27.12.2017.
14:48
Vestionline

Srpsko udruženje menadžera kvalitetom postalo član evropske fondacije

pks.rs

- Privredna komora Srbije pružila je punu podršku Udruženju u nastojanju da postane punopravni član EFQM. Nakon zajednički organizovanog skupa, usledio je prijem Udruženja u ovu Fondaciju 19. decembra, što može da pomogne privredi Srbije - istakao je Miroslav Miletić, savetnik predsednika PKS.

- Naš naziv je već upisan na jedinstveni spisak zvaničnih članica na sajtu Evropske fondacije i dobili smo pravo da koristimo njihov logo. Ovo je jedna naša velika radna pobeda, i za nas i za Srbiju, i zbog toga svi treba da osećamo ponos. Uz pametan pristup, članstvo u Evropskoj fondaciji može mnogo da pomogne privredi Srbije - kaže Jovo Lojanica, predsednik SRMEK.
 
Prema rečima Lojanice, potpuni uspeh u menadžmentu kvalitetom može se postići samo uz saradnju i planiranje sa državnim organima, PKS i drugim institucijama.
 
U planovima za 2018. godinu SRMEK u fokusu ima školovanje prvih ocenjivača, uključenja naprednijih firmi u ciklus ocenjivanja za Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost, smeštaj i kapacitet Udruženja SRMEK kao reprezentativnog organa Srbije, članstvo u Udruženju i određivanje nivoa sadašnjeg menadžmenta kvalitetom u privredi Srbije u odnosu na okruženje. 
 
Povodom 20 godina postojanja udruženja, početkom decembra 2017. godine, u Privrednoj komori Srbije održan je stručni skup „Predstavljanje komunikacije i realizacije programa rada EOQ i EFQM i njihova primena u Republici Srbiji“, kojem je prisustvovalo 60 kompanija i institucija sa 110 predstavnika, predstavljeni su programi EOQ i EFQM i dodeljene povelje pojedincima zaslužnim za doslednost u održanju i promovisanju kvaliteta.

2024 © - Vesti online