Četvrtak 28.12.2017.
00:44
J. Arsenović - Vesti

Monolog o jelki i pacovima

A. Čukić
Apsolutna podrška: Siniša Mali i ALeksandar Vučić

Obraćanje je bilo najavljeno još prošle nedelje kada je iz SNS-a saopšteno da će predsednik Srbije odgovoriti Draganu Đilasu na tvrdnju da mu je Vučić prošle godine nudio da bude predsednik Vlade ili gradonačelnik srpske prestonice. Odgovor koji se mogao čuti u ponedeljak veče nije zvučao kao kategoričan demanti.

- Nikada nikom ne bih ponudio da zameni Sinišu Malog, Andreja Mladenovića i Gorana Vesića - rekao je Vučić i dodao da je "izgleda svima nešto nudio", ali da bi ga bilo sramota da kaže šta su pojedini predstavnici opozicije od njega tražili.

Putin prihvatio pregovore o Kosovu

Naredne godine ključni izazovi biće Kosovo, očuvanje mira i stabilnosti u regionu i jačanje ekonomije, kaže predsednik Srbije.

Vučić je precizirao da nema ništa protiv da se u pregovore pored EU, koja vodi pregovore o KiM, uključe i SAD, ali pod određenim uslovom.

- Nemamo ništa protiv Amerike, ali ako ubacujete nekoga ko je priznao nezavisnost Kosova, onda i Srbija može da ubaci nekoga ko nije, a to je Rusija - rekao je Vučić.

On tvrdi da je za to dobio podršku od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Najavljujući da će izbori za Beograd biti u martu sledeće godine, Vučić je rekao da bi on glasao za sadašnju gradsku vlast, pozivajući birače i da to oni učine, rukovodeći se dosadašnjim rezultatima a ne ličnim šarmom gradskih čelnika.

- Ljudi neka ne biraju prema emocionalnoj inteligenciji Siniše Malog nego prema rezultatima - poručio je Vučić.

Osvrnuo se i na kontroverznu nabavku novogodišnje jelke u Beogradu. Priznaje da je u početku, kada je čuo vest da je jelka plaćena 83.000 evra, bio besan i da je vikao na gradonačelnika Sinišu Malog.

Kada je urađena analiza, tvrdi, ispostavilo se da jelka koštala 69.000 evra, a da ostalo u ceni čine carina i porez!

Lažni pozivi

Gostovanje u studiju TV Pink je prethodnih dana bilo puno kontroverzi, jer su iz ove privatne televizije tvrdili da su kao gostujuće novinare zvali i one koji su poznati po kritičkom stavu prema vlastima, ali da su oni to odbili, iako stalno zameraju Vučiću što ne prihvata javne duele sa neistomišljenicima. Ispostavilo se da Pink neke nije ni zvao, iako je tvrdio da jeste, poput urednika "Nedeljnika" i "Danasa". Na kraju je predsednik Srbije bio u standardno ugodnom okruženju svojih pristalica, sa neizbežnim urednikom TV Hepi Milomirom Marićem i novinarkom TV Pink Gordanom Uzelac.

Ponuda kompanije Kip lajt, kako tvrdi, bila je najjeftinija, jer su ostala dva ponuđača za osnovnu cenu tražila 80.966 evra i 75.000 evra.

Predsednik je pred kamerama mahao slikama gradskih lokacija pre dolaska na vlast SNS-a i posle. Prikazivao fotografije pacova, tvrdeći da su samo ove štetočine mogle da se vide u pojedinim delovima grada dok su na vlasti bile demokrate.

Vučić je po ko zna koji put ponovio da je Srbija apsolutni lider u regionu kad su u pitanju direktne strane investicije, jer u prvih 10 meseci ove godine one iznose 2,12 milijardi. Otkrio je i da postoje četiri zainteresovana strateška partnera za Aerodrom Nikola Tesla i da očekuje ponudu od "bar 450 miliona, a možda i više".

2021 © - Vesti online