Sreda 27.12.2017.
09:40
Vestionline

Moskva: Pucnjava u fabrici, vlasnik u bekstvu

Tanjug/AP
Ruski specijalci ispred fabrike

Osumnjičeni Ilja Averjanov je napustio taj objekat pre nego što ga je policija opkolila, rekao je portparol policije Jurij Titov.

- Prema novim informacijama, naoružani muškarac koji je upucao jednu osobu koja je preminula od zadobijenih rana, napustio je teritoriju fabrike pre dolaska policije - rekao je on.

Vlasnik fabrike pobegao je sa lica mesta ubrzo pošto je otvorio vatru jutros oko 10 sati.

- Najvažnije je da je oružje koje je koristio zaplenjeno - rekao je Titov, prenosi Tass.

Prema podacima Istražnog komiteta, bivši vlasnik fabrike jutros je ušao u žustru prepirku sa aktuelnim menadžmentom fabrike nakon čega je izvukao oružje i upucao čuvara.

Vlasnik pucao na izvršitelje

​Jutros je policija objavila da je u Ulici Ilovajskoj došlo do sukoba "između poslovnih subjekata" i da je jedan od učesnika pucao u protivnika. Policija je negirala informaciju da muškarac u zgradi drži taoce. 

​Policija je nakon pucnjave opkolila područje i pokušala da uspostavi kontakt sa osumnjičenim. On nije želeo da pusti ranjene. ​Mediji su javili da je bivši vlasnik preduzeća "Ilja Averjanov" otvorio vatru, reagujući tako na dolazak izvršitelja. 

Kako javlja list "Komersant", jednom od poverilaca fabrika je dugovala više od 141 miliona rubalja (oko dva miliona evra). Zaključen je prijateljski sporazum, prema kojem je bivši vlasnik preduzeća, Ilja Averjanov, trebalo da preda zgradu fabrike u zamenu za izmirenje duga, ali to se nije dogodilo.

Prema izveštajima medija, jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene u pucnjavi u moskovskoj konditorskoj fabrici.

RIA novosti navele su da je direktor fabrike koja se nalazi u jugoistočnom delu Moskve ušao u krug fabrike, ubio čuvara i ranio troje ljudi.

2024 © - Vesti online