Utorak 26.12.2017.
17:51
Vestionline, Tanjug

Kolindin kabinet o izjavi Vučića: Ako političari žele...

EPA/LUKAS COCH
Kolinda Grabar Kitarović

Vučić je rekao da je njegova poseta Zagrebu planirana za kraj ove godine otkazana jer je govorio istinu o nestalim osoba, odnosno da je tokom poslednjeg rata u Hrvatskoj nestalo više Srba nego Hrvata.

U saopštenju objavljenom u delu hrvatskih medija se navodi da Kabinet predsednice Hrvatske "ostaje pri stavu da u ovom prazničnom periodu", kada svi treba da budu posvećeni svojim porodicama i najmiliijima, "ne komentarišu političke teme". 

- Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i praznici pravoslavnih vernika. Ako, pak, političari ipak žele da šalju poruke u vreme praznika, one treba da budu nekonfliktne i da doprinose međusobnom razumevanju i rešavanju otvorenih pitanja - navodi se u saopštenju, koje su mediji uglavnom objavili u celosti. 

Jedno od tih pitanja je, kako se navodi, i pitanje nestalih koje hrvatska predsednica smatra ne samo političkim pitanjem već pre svega humanitarnim. 

- Smatramo da su upravo u ovo božićno vreme još više u mislima svih, posebno njihovih porodica koje ih još traže. 

Predsednik Vučić rekao je u intervjuu Pinku da je uvek spreman za sastanak s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović. 

Odgovarajući na pitanje zašto je otkazan njegov poseta Zagrebu planirana za decembar ove godine, Vučić je rekao: "Sastanak s (predsednicom Kolindom Grabar) Kitarović će možda biti, možda neće - ja sam uvek spreman". 

Kao mogući razlog otkazivanja njegove posete, predsednik Vučić je rekao da bi to moglo biti zato što je govorio taj što je govorio istinu o nestalima, rekavši da je po njemu istina da je više nestalih Srba nego Hrvata. 

- Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji, svi su skočili na mene da sam četnik i svašta još... - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online