Ponedeljak 25.12.2017.
16:59
Vestionline, Tanjug

Cvetković u problemu: Četiri igrača ne putuju na EP

EPA/VALDRIN XHEMAJ
Muke na samom startu: Jovica Cvetković sa reprezentativcima 

- Iskreno sam se nadao da će toga biti što manje, ali desilo se. Otkazali su Strahinja Milić i Ilija Abutović, dok Rastko Stojković ide na operaciju kolena. Imamo problem sa Bojanom Beljanskim, koji je tu, ali mora da se leči jer mu je napukao mišić. Momir Rnić je slomio nogu i ne ide na EP. Žao mi je, dobro je igrao na poslednjoj akciji i jedan je od onih igrača na koje sam ozbiljno računao - rekao je Cvetković.

Od 28 igrača sa prvobitnog spiska praktično je ostalo 24, a do 30. decembra stručni štab neće moći da računa ni na igrače koji igrajuu nemačkoj Bundesligi - Petra Nenadića, Žarka Šešuma, Nemanju Zelenovića i Bogdana Radivojevića, a tu je i Draško Nenadić.

- Bundesligaši nam dolaze pred Novu godinu. Jedva smo sakupili sastav da odemo na turnir u Švajcarsku, ali šta je, tu je. Imaćemo ta dva treninga pred puštanje igrača za doček. Nastavljamo odmah 1. januara sa radom, petog je meč sa Makedoncima, a onda smanjujemo intenzitet, ide Božić i polazak na put za Sloveniju 8. januara. Spremamo se kao da smo kompletni, sa istim ambicijama - poručio je Cvetković.

Evropsko prvenstvo počinje u Splitu 12. januara utakmicom između Hrvatske i Srbije.

2024 © - Vesti online