Ponedeljak 25.12.2017.
16:48
Vestionline, Tanjug

Vea: Vengeru i bogu se zahvaljujem za sve što sam postigao

EPA-EFE/AHMED JALLANZO
Žorž Vea

Monako je bio prvi evropski klub u kojem je zaigrao Vea, u "kneževini" je proveo cetiri sezone (1998-1992), pre nego što je stupio na najveću scenu u dresu Pari Sen Žermena i Milana.

- On je na mene gledao na sina.Želeo je da budem na terenu svaki dan sa njim. Jednoga dana bio sam umoran i osećao veliku glavobolju, a trener mi je rekao da to razume, ali da je bitno da naporno radim, verujem u talenat i postaću najbolji fudbaler na svetu. Ja sam ga saslušao i počeo trening. Osim Bogu, zahvaljujem se Vengeru, jer da nije bilo njega ništa ne bih postigao - izjavio je jedini afrički fudbaler koji je dobio Zlatnu loptu, a sada kandidat za predsednika Liberije.

Vea je vrhunac karijere doživeo u Milanu gde je od 1995. do 2000. godine osvojio dve Serije A, a potom je sa manje ili više uspeha igrao za Čelsi, Mančester siti, Marsel i Al Džaziru. Po završetku fudbalske karijere 2003. angažovao se u politici, a u oktobru ove godine je dobio najviše glasova u prvom krugu predsednickih izbora u Liberiji.

2024 © - Vesti online