Ponedeljak 25.12.2017.
16:07
Vestionline

Ovo je novi direktor Er Srbije

N. Đurović
Novi direktor u kratkom roku

Kako se navodi u saopštenju, Kondić je posle više od četiri godine uspešnog rada doneo odluku da se povuče sa funkcije generalnog direktora iz ličnih razloga.

Dankan Nejsmit trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će avio-kompanija doneti odluku o trajnom rešenju za ovu poziciju. Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji, navodi se u saopštenju.

- U ime Nadzornog odbora i u svoje lično ime, želim da zahvalim Danetu Kondiću, čiji je mandat obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata - izjavio je predsednik Nadzornog odbora avio-kompanije Er Srbija i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Er Srbija ulazi u narednu fazu razvoja kao jedan od najboljih avio-prevoznika u Evropi. Ona je simbol nacionalnog ponosa, čiji uspeh svedoči o posvećenosti njenih zaposlenih, i postaje značajan pokretač srpske privrede. Dankan Nejsmit je iskusan lider i uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagođavanja poslovanja za nastavak razvoja - naveo je Mali.

- Novo rukovodstvo će se usredsrediti na primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i obezbediti održivu i prosperitetnu budućnost avio-kompanije. Uvereni smo da se možemo osloniti na dokazane veštine i iskustvo Dankana Nejsmita, uz pomoć kojih će u prelaznom periodu voditi Er Srbiju. Etihad je, kao suvlasnik i partner, posvećen pružanju kontinuirane stručne podrške avio-kompaniji Er Srbija - izjavio je Kevin Najt, direktor strategije i planiranja Etihad grupe i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije.

Er Srbija je 24. jula objavila operativne rezultate, po kojima je u prvih šest meseci 2017. godine prevezla 1,12 miliona putnika, što predstavlja porast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, uz iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto. Zabeležen je i značajan rast prevoza tereta od čak 54,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, saopšteno je iz Er Srbije.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić podneo je danas ostavku.

2024 © - Vesti online