Sreda 27.12.2017.
03:00
A. Vučićević - Vesti

Ogromne razmere vršnjačkog nasilja u Srbiji (3): Slučajevi koji su potresli Srbiju

pixabay.com
Nemočni kao meta: Šokantna je surovost koju deca pokazuju

Tražili su im novac, ismevali ih i snimali mobilnim telefonom, a potom ih bacili na pod od čega su sedmogodišnjaci zadobili lakše povrede ruke i glave. Jedan od maltretiranih dečaka je ispričao roditeljima šta se dogodilo, a škola je reagovala tek tada.

Samo mesec dana pre incidenta u Ivanjici, na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako troje učenika srednje tehničke škole "Mileta Nikolić" surovo maltretira vršnjakinju. Jedan dečak joj je držao ruke, dok su je dve devojčice šamarale i nazivale pogrdnim imenima. Nakon što se u javnosti podigla prašina, troje učenika je izbačeno iz škole.

Ogromne razmere vršnjačkog nasilja u Srbiji:

1. Škole kao mučilišta

2. Rane i na telu i na duši

2016. godina

Osnovna škola "Branko Radičević" iz Novog Sada našla se u žiži interesovanja. Povod je nažalost bilo prebijanje učenika šestog razreda u školskom toaletu. Nasilnici su bili učenici osmog razreda, a nakon što su ga kaišem isprebijali, naterali su ga da pije njihov urin. Iživljavanje je trajalo mesecima, a dečak zbog pretnji nasilnika dugo nije rekao nikome kroz šta prolazi. Protiv četvorice osmaka je pokrenut postupak u Višem javnom tužilaštvu, ali su nastavili da pohađaju istu školu.

U Leskovcu dvanaestogodišnjaka su njegovi vršnjaci zatvarali u toalet, terali da kleči u blatu, mazali mu pseći izmet po licu i skidali mu gaće. Niko nije odgovarao za to.

U osnovnoj školi "Stevan Čolović" u Arilju dečak od 13 godina je glavom udario svoju drugaricu iz razreda. Ona je tom prilikom završila u Urgentnom centru, gde je utvrđeno da joj je razbijena arkada. Dečak je kažnjen samo ukorom nastavničkog veća.

2015. godina

Tri učenice prvog razreda hemijsko-tehničke škole u Kruševcu brutalno su tukle drugaricu iz razreda. Snimak se pojavio na Ju tjubu, a učenice su kažnjene samo smanjenom ocenom iz vladanja. Na snimku se vidi kako ostali učenici nemo posmatraju događaj, a neki čak i navijaju.

Dvojica maloletnika od 15 godina iz Knjaževca su silovali godinu dana mlađeg štićenika Doma za nezbrinutu decu. Oni su ga odveli na poljanu u obližnje selo, gde su ga terali da ih oralno zadovoljava. Nakon prijave nadležnih iz Doma, nasilnici su privedeni tužiocu.

Trojica maloletnika uhapšena su zbog sumnje da su silovali devojku u svlačionici fudbalskog kluba Kolonija u Kovinu. Jedan od uhapšenih je poznavao žrtvu, te su je namamili u svlačionicu i satima se iživljavali nad njom.

Sutra - Ogromne razmere vršnjačkog nasilja u Srbiji (4): Dečak koji je izabrao smrt

2024 © - Vesti online