Ponedeljak 25.12.2017.
14:48
Vestionline

"Ostvarili smo solidan rezultat, bilo bi bolje da pojedini nisu bojkotovali"

EPA/Manuel de Almeida
Dobro je, može i bolje: Dragan Šutanovac

Na konferenciji za novinare Šutanovac je rekao da je DS učešćem na izborima u četiri opštine - Mionici, Pećincima, Kostolcu i Negotinu - ostvarila solidan i ohrabrujući rezulat u izbornim uslovima za koje kaže da su bili jako teški.

Naveo je da se na tim izborima DS direktno suprotstavila ne samo ne SNS već predsedniku Srbije i lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću za koga kaže da je po Ustavu predsednik svih građana a da je na lokalni izborima bio "kandidat za predsednika opštine" u sve četiri lokalne samouprave u kojima su juče održani izbori.

"Incident u Popincima nije mali"

Upitan šta su funkcioneri DS tražili na biračkom mestu u selu Popinci neposredno pre otvaranja tog biračkog mesta, Šutanovac kaže da za razliku od Vučića, za DS taj incident nije mali i nebitan.

Naveo je da je funkcionere DS pozvao kontolor DS sa biračkog mesta u selu Popinci i rekao da predstavnici SNS "na silu teraju gađane da glasaju javno pred biračkim odborom", te da su oni došli da razgovaraju sa članom izborne komisije iz DS i da mu daju uputstvo na koji način treba da se radi i da se podnese prigovor.

- Niko od funkcionera DS nije bio na biračkom mestu. Ono što je Vučić juče govorio potpuna je neistina, došli smo samo da bi zaštitili građane - kaže Šutanovac koji u trenutku incidenta, kako je naveo, nije bio u Pećincima, nego u Kostolcu.

"Hvala onima koji su nas podržali"

Šutanovac je rekao i da bi rezultati lokalnih izbora bili bolji da pojedine stranke nisu bojkotovale izbore.

Zahvalio je strankama koje nisu učestvovale u izborima, a podržale su DS, kao i strankama koje nisu učestvovale, a nisu se oglašavele.

- Ali ne mogu da izrazim zahvalnost, pogotovo ne za one koje smo mi podržavali pre šest meseci na predsedničkim izborima koji nisu razumeli da ljudi koji se pre šest meseci stajali na štandovima ne bi li Srbija dobila boljeg predsednika Republiku nisu dobili uzvatnu podršku - kaže Šutanovac.

Predsednik DS je rekao da je ta stranka očigledno rezultatima na lokalnim izborima pokazala da je druga stranka po snazi u celoj Srbiji, nakon SNS.

- Imali smo potpunu kontrolu na svim biračkim mestima i nas niko ne mora da poziva na dogovor oko biračkih mesta jer ćemo mi imati kontrolu  i na beogradskim izborima na svim biračkim mestima - rekao je Šutanovac koji kaže da bi DS mogla da se saglasi sa opozicijom o evetualnom dogovoru o džetlmenskom nenapadanju.

- Nažalost, na društvenim mrežama pojedincima iz opizicije je mnogo draže da napađu DS nego našeg protivnika SNS - kaže Šutanovac.

2024 © - Vesti online