Ponedeljak 25.12.2017.
14:11
Vestionline

"Švedska je puna migranata, neka idu drugde

EPA/Valda Kalnina
Magdalena Anderson

Anderson, iz Socijaldemokratske partije, istakla se svojim stavovima protiv neuspešnih procedura intergracije zemlje, naglašavajući da su kapaciteti nacije dostigli granicu migrantske krize 2015. godine, kada je Švedska preuzela 163.000 izbeglica, prenosi Sputnjik pozivajući se na švedski Dagens Nihter dejli.

- Integracije ne rade kako treba. Nisu radile ni pre 2015. godine, međutim za mene je očito da ne možemo imati veći broj azilanata od onog koji možemo da integrišemo. To nije dobro ni za ljude koji dolaze a ni za društvo u celini - rekla je Anderson za Dagens Nihter dejli.

Prema njenim rečima, fokus mora da bude na onima koji su dobili pravo da ostanu u Švedskoj, kao i da im se obezbedi smeštaj, obrazovanje i posao.

Zbog toga je ona rekla da bi izbeglice i migranti trebali da traže azil u nekoj drugoj zemlji EU gde imaju veće mogućnosti.

Ministar obrazovanja Gustav Fridolin iz Zelene stranke istakao je da Vlada Švedske ne deli stavove Anderson, kao i da švedski model znači otvorenu zemlju.

Prema njegovim rečima, postoji rizik da ukoliko stavove Andersonove podele druge države EU neće biti utočišta za one koji imaju potrebu za tim.

2019 © - Vesti online