Ponedeljak 25.12.2017.
12:23
Tanjug

"Srbija nezgodna, biće pravi derbi u Splitu"

EPA/Antonio Bat
Selektor reprezentacije Srbije Jovica Cvetković

- Srbi su kvalitetni i nezgodni, mogu svima da pomrse račune. Moramo da budemo spremni, ne smemo "izgorimo" jer je pobeda na startu najbitnija za glavu. Samo da nas ne ponese u kontra smeru, da nađemo optimalnu "brzinu". Idemo na dva boda kao i u svakoj drugoj utakmici, otvaranja su teška. Utamica protiv Srbije je za mene kao i svaka druga, svejedno mi je da li je protivnik Srbija, Švedska ili Island - rekao je Štrlek za "Jutarnji list".

Levo krilo poljskog Kjelcea, saigrač srpskog reprezentativca Darka Đukića, očekuje da sva tri duela u Grupi A, sa Srbijom, Švedskom i Islandom, budu teška.

- Sa Srbijom su uvek derbiji. Šveđani su sve bolji, brzi su i eksplozivni. Imali su nesreću što su na prošlom Svetskom prvenstvu išli na Francusku, a igrali su možda najlepši rukomet. Island ima vrhunske pojedince i jaku ekipu.

On nije mogao da označi favorita za titulu prvaka Evrope.

- Puno je faktora, tu su pored nas Francuzi, Nemci, Španci, svi Skandinavci. Balkanske selekcije su nezgodne, sve će igrati kao na domaćem terenu. Rukomet je danas jako izjednačen - zaključio je Štrlek.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u splitskoj "Spaladijum areni".

2024 © - Vesti online