Ponedeljak 25.12.2017.
10:46
Vestionline

Strah u Americi: U slučaju rata, Rusi će uništavati komandne centre

pixabay.com
Ruski Su-35 (Foto: Ilustracija)

Stručnjaci američkog strateškog centra RAND smatraju da je prilikom izvođenja ovih operacija veoma izvesna upotreba sredstava za sajber-elektronski rat. 

Za uništenje neprijateljskih ciljeva od operativnog i strateškog značaja koristiće se visokoprecizno oružje velike razorne moći. Prilikom izvođenja borbenih operacija, ruska armija će se osloniti na široku upotrebu visokomobilne borbene tehnike koju odlikuje velika pokretljivost i vatrena moć.

Američki vojni analitičari zaključuju da će u izvođenju borbenih dejstava ruska armija jednako koristiti konvencionalne i nekonvencionalne metode. Eksperti smatraju da je strateška nuklearna komponenta ozbiljno obezbeđenje za efikasno delovanje u kritičnim situacijama. 

Rusija je usvojila mogućnost da odgovori i nuklearnim sredstvima na nenuklearne napade koji bi predstavljali ozbiljnu pretnju teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ruske Federacije, navodi se u studiji.

Stručnjaci su uvereni da ruska armija neće pokušati da "zadavi" protivnika na bojnom polju nadmoćnošću u broju vojnika. Akcenat će biti na obrazovanju specijalizovanih taktičkih borbenih sredstava, koja će se u velikoj meri približiti zapadnim standardima, zaključak je ove studije, koju prenose vojni portali.

2024 © - Vesti online