Nedelja 24.12.2017.
21:08
Vestionline, Tanjug

Zaharova: Slali smo zahteve Americi, oni to poriču

Facebook/Maria Zakharova
Rusija negoduje zbog oduzimanja ruskih objekata u SAD: Marija Zaharova

- Jedan mesečno sigurno. Zahtevi za pravo pristupa izdati su Stejt departmentu nekoliko puta u mesecu. Stejt department poriče naše zahteve. Tako da, ova razmena beleški nikad ne prestaje. Pod instrukcijama predsednika, radimo na pravnim aspektima - rekla je Zaharova u intervjuu za nedeljne vesti "Vaskresnij večer" na televiziji "Rusija-1", prenosi Tass.

Upitana o perspektivama parnice, ona je rekla da će te informacije biti objavljene što je pre moguće.

- Do sada, uzimajući u obzir nijanse ovog sudskog postupka, o tome ne možemo da govorimo javno. To će biti učinjeno kasnije - rekla je ona.

Vlasti SAD 2. septembra su zatvorile ruski Generalni konzulat u San Francisku, prostorije zgrade trgovinske misije u Vašingtonu i iznajmljenu kancelariju u Njujorku.

Bivše dve ustanove su u vlasništvu ruske vlade i uživaju diplomatski imunitet.

Zvanična Moskva smatra zaplenu ruskih diplomatskih predstavništva otvorenim aktom neprijateljstva i poziva SAD da odmah vrate te ustanove.

Obraćajući se na konferenciji u kineskom građu Sjamenu 5. decembra nakon samita BRIKS-a, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je planove da izađe na sud zbog zaplene ruskog diplomatskog vlasništva u SAD, podseća ruska agencija.

2024 © - Vesti online