Petak 16.07.2010.
15:49
Vestionline

Pilot Zoran Modli i putnici izbegli nesreću u zapaljenom avionu

Avion "Prins aviejšna" kojim je upravljao Zoran Modli
 


Letelicom je upravljao poznati srpski pilot i novinar Zoran Modli (62), kopilot je bio Miloš Stanojević (33), a stjuardesa Senka Vukelić (28). Svi iz aviona su odvezeni u policiju u mesto Supetar, gde su dali izjave o okolnostima incidenta.

”Prins aviejšn” - 21 godinu sa vama

Kompanija ”Prins aviejšn” je, inače, osnovana 1989. pod nazivom ”Prins er” (Prince Air) i imala je prvi komercijalni let 1991. godine. U floti sad ima jednu savremenu ”cesna 560 citation XLS”, dve ”cesne 550”, tri ”cesne 172” i elisne ”pajpere”.

Kako prenose hrvatski mediji, u avionu koji je leteo na relaciji Tirana - Brač, bili su i Damir Fazlić (35), savetnik albanskog premijera Salija Beriše, poslovni partner porodice Petrač, "upleten u čitav niz korupcionaških skandala u Srbiji, Albaniji i Bosni", kao i beogradski advokat Ivan Zogović (52). Fazlić je, inače, britanski, a Zogović američki državljanin...

Njih dvojica zaputili su se iz Tirane na Brač, a u Bolu ih je čekala jahta "Nina", kojom je trebalo da otplove na krstarenje po Jadranu. Mlaznjak je, po sletanju, probio je ogradu bračkog aerodroma, požar na avionu ugasili su vatrogasci, a mesto nesreće je bilo pod stražom do početka uviđaja.

"Cesna 550 citation 2" je novi avion, koji postiže visine veće i od "erbasa". Flota srpskog avioprevoznika Prins aviejšna jedna je od jačih u regionu, navode hrvatski mediji.


Fazlić ispitivan i zbog Đinđićevog ubistva

Kako prenose hrvatski mediji Fazlić, rođeni Višegrađanin, je nećak Jovice Stanišića. Kako navode, Fazlić je krupan igrač "povezan s političkom elitom i podzemljem. Dok savetuje Berišu, njegov konzorcijum oprema albanske škole računarima. Jedna pošiljka zaplenjena je lane u Italiji. Ispostavilo se da je reč o krivotvorenoj robi.

Fazlić je bio uhapšen i ispitivan u vezi sa ubistvom srpskog premijera Zorana Đinđića. Za vreme rata u Bosni izbegao je u Veliku Britaniju i dobio njihovo državljanstvo. Napravio je karijeru po povratku u domovinu. Savetovao je premijera Edhema Bičakčića, a nekoliko njegovih poslova istražuje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Zoran Modli - novinar, disk-džokej, pisac i pilot

Zoran Modli je tokom osamdesetih godina bio nekonvencionalan radio-voditelj popularne emisije „Ventilator 202”, gde su promovisani mnogi od „istorijskih” bendova kao što su EKV ili „Partibjekersi”. Kasnije, on je vodio radio-šou „Modulacije”, a potom i ZAIR (Zakon akcije i reakcije), emisiju posvećenu kompjuterima i novim tehnologijama. U isto, međutim, radio je i kao pisac, autor mnogih reklama, a proveo je i više od 20 godina u JAT-u pilotirajući „boingom 727”.

2024 © - Vesti online