Subota 23.12.2017.
20:27
b92.net

Koalicija Dačića i Palme nije iznenađenje, ali Šešelj?

Tanjug
Vojislav Šešelj, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma

- Ipak mi govorimo o 2017. godini i koaliciji koja je mogla da funkcioniše pre 15-20 godina. Jedna od funkcija te koalicije je da tim strankama u političkom smislu zadrži glavu iznad vode - navodi Bojan Klačar iz Cesida.

- Kada pogledate kongres SPS iz 2014. godine kada je Dačić oštro napao Šešeljevce... To je sada jedan manevar, SPS je sada toliko blizu SNS-a i traže igranje na stare emocije kod starih birača. Dačić je procenio da je to profitabilnije - dodaje novinar Zoran Panović. 

Uz Aleksandra Šapića trku za fotelju u Starom dvoru trčaće i Dragan Đilas koji ima podršku PSG Saše Jankovića i Levice Srbije, ali je pitanje hoće li imati i podršku Vuka Jeremića. 

- Đilas će uozbiljiti izbore, bar će priča o ujedinjavanju opozicije biti ozbiljnija i na neki način to je već kvalitet. Glavni okršaj biće između kandidata Aleksandra Vučića i Đilasa - kaže Panović. 

- Đilas ima koaliciju koja treba da mu obezbedi ono što nema - preko Jankovica birače građanske orjentacije, a preko Vuka Jeremića do birača nekadašnjeg DSS - dodaje Klačar. 

Poznavaoci prilika saglasni su u jednom - igranka nas tek očekuje posle izbora i pitanja ko će od odbornika za koga glasati jer će upravo oni izabrati gradonačelnika.

2024 © - Vesti online