Subota 23.12.2017.
15:19
Vestionline

Nagrada za Frankfurtske "Vesti"

Vesti - V. Sekulić
Nagrada za profesionlano izveštavanje o problemima radnika Frankfurtskim "Vestima"

Na svečanosti koja je održana povodom desetogodišnjice sindikata dodeljena su priznanja i zahvalnice zasluženim pojedincima, medijima i institucijama. 

Pored nagrađenih pojedinaca i predstavnika kompanija akademiji su prisustvovli i George Mavrikos, generalni sekretar Svetske federacije sindikata (WFTU), organizacije koja ima više od 100 miliona članova i Nikolas Teodorakis, internacionalni sekretar PAME (All Workers Militant Front), najvećeg i najborbenijeg sindikata Grčke.

Predsednik "Sloge" Željko Veselinović rekao je da je posao "Sloge" težak ali da je taj sindikat prepoznat i u Srbiji u svetu.

Vesti - V. Sekulić
Dragana Dekić, novinarka Frankfurtskih "Vesti"

Šef Svetske federacije sindikata (WFTU) Jorgos Mavrikos rekao je su širom sveta u toku napad na radnička prava.

WFTU trenutno, prema Mavrikosu, ima preko 92 miliona članova u 126 zemalja a predstavnici te organizacije su prisutni u gotovo svim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Internacionalni sekretar grčkog sindikata PAME Nikolas Teodorakis izjavio je da je za radnički pokret Grčke odnos sa Srbijom, nekadašnjom Jugoslavijom i Balkanom veoma bitan "zbog istih problema i istih neprijatelja - eksploatacije i imperijalizma".

On je izneo podatke da su poslednjih godina plate u Grčkoj smanjene za više od 40 odsto, da je nezaposlenost medju mladima veća od 55 odsto, a da oni mladi koji imaju posao rade za male plate i bez ikakvih prava.

PAME je osnovana u aprilu 1999. a, kako je rekao Teodorakis, prve akcije su bile posvećene podršci narodu Jugoslavije u vreme bombardovanja.

U okviru programa je prikazan i kratak film o dosadašnjem delovanju "Sloge".

2024 © - Vesti online