Subota 23.12.2017.
13:11
Vestionline, telegraph.co.uk

Olimpijska šampionka čeka na eutanaziju

EPA/KERIM OKTEN
Marijeke Vervort je osvojila tri medalje na paraolimpijskim igrama

Ova paraolimpijska šampionka iz Londona 2012. je teško bolesna i ima strašne bolove. Zbog toga je pristala na eutanaziju koja će se obaviti posle Božića. Njen pepeo biće rasut pored njene kuće u blizini Brisela.

Marijeke je rođena 1979. kao zdravo dete. Bavila se raznim sportovima kao što su atletika i ronjenje. Međutim, pojavili su se bolovi prvo na petama, a onda su noge prestale da joj funcionišu. U Londonu je osvojila dve medalhje u atletici, zlato na 100 metara i srebro na 200 (tada je postavila evropski rekord). Prošle godine u Riju je takođe bila druga.

- Svi su me videli kao srećnu, uspešnu, jaku, ali nisu znali šta se krilo iza svega. Zbog toga je za mene svaki paraolimpijac šampion. Niko ovo ne zna, ali tri dana pre moje prve trke u Brazilu sam bila u bolnici pošto sam konstantno bila bolesna. Bila sam ljuta, ali sam svejedno bila druga  - rekla je Marijeke u intervjuu za telegraph.co.uk.

Novinar koji ju je intervjuisao bio je svedok njenih urlika zbog bolova. Tada mu je priznala da nije izvršila samoubistvo kada je saznala da postoji eutanazija.

2024 © - Vesti online