Subota 23.12.2017.
17:11
Vestionline, noizz rs

Ovaj grad u Srbiji umesto za doček novac daje deci bez roditelja

pixabay.com
Svaka čast na humanosti

Još uvek ne znamo kakvi su planovi Beograda, odnosno da li će i kome ova Nova godina makar malo biti ulepšana. Ono što je izvesno jeste da je za nastup Ace Lukasa 31. decembra izdvojeno 50.000 evra, dok je za doček planirano da se potroši ukupno 100 miliona dinara.

Isto tako, Beograd je isprva planirao da za novogodišnju jelku na Trgu plati 83.000 evra. Posle velikog negodovanja javnosti od tog posla neće biti ništa, a firma „Keep light”, koja je i pobedila na konkursu za postavljanje jelke, odlučila da pod sumnjivim okolnostima jelku pokloni Beograđanima.

Sa druge strane, Novi Pazar je odmah odustao od organizovanja koncerta na gradskom trgu za doček Nove godine. Ušteđen novac će na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca biti poklonjen deci bez roditeljskog staranja.

Tako će 79 mališana za Novu godinu dobiti po 10.000 dinara, a ovu akciju lokalna samouprava organizuje već drugu godinu zaredom.

- Umesto da novac potrošimo na koncert, deci ćemo ukazati pažnju. To je rezultat ljudskosti iz koje proističe potreba da vodimo računa o sugrađanima - poručio je Biševac.

Bolesnom mališanu ispunjena velika želja: Despot Lazić dobio dres o kome je oduvek maštao

Da su se takvom politikom vodili gradski oci Beograda i da je onih planiranih 83.000 evra isprva bilo namenjeno mališanima, ukupno bi oko hiljadu dece bez roditeljskog staranja dobilo po 10.000 dinara.

Novi Pazar je pravi primer kako bi jedna lokalna samouprava trebalo da se ponaša jer se novogodišnja radost ne meri brojem bugarskih turista koji će da piju jeftino pivo po trgovima i restoranima, već po broju dečaka i devojčica bez jednog ili oba roditelja koji će se poklonom od 10.000 dinara najiskrenije obradovati. Zamislite kako bi ova Nova godina bila srećna kad bi se i drugi gradovi ugledali na Novi Pazar?

2024 © - Vesti online