Subota 23.12.2017.
10:48
Vestionline, rts rs

Praznične gužve na graničnim prelazima

Vesti
Počele gužve na prelazima

Da bi se na Horgošu prešla srpsko-mađarska granica, za ulazak u Srbiju potrebno je čekati između dva i po i tri sata.

Od toga, najviše se čeka na izlaz iz Mađarske, na prelazu Reske, oko dva sata, dok je ulaz u Srbiju mnogo brži.

Mađarska carinska i pogranična kontrola temeljno radi i proverava više baza podataka i prilikom izlaska i prilikom ulaska u zemlju.

Ovog jutra se čekanje beleži i na prelazu Kelebija, gde se čeka oko sat vremena na ulaz u zemlju, kao i na prelazu Bački breg. Slično se očekuje na prelazu Horgoš Dva i Bački vinogradi.

U Upravi granične policiji procenjuju da će ovaj pritisak vozila na ulazak u zemlju potrajati do bar sutra pre podne, a onda sledi pauza do četvrtka, petka, kada se ponovo očekuju gužve zbog novogodišnjih praznika.

Od juče je pojačan saobraćaj i na srpsko-hrvatskoj granici. Jutros je situacija na izlazu iz zemlje preko Batrovaca povoljnija za vozače, ali se sa druge strane, na ulazu u Srbiju, čeka oko sat i po vremena.

Prema podacima granične policije, preko Batrovaca je u prethodnih 24 sata prošlo oko 30.000 ljudi, 7.500 vozila i oko 150 autobusa.

Zamenik komandira granične policije na Batrovcima Vojislav Ivković kaže za RTS da se pojačan intenzitet saobraćaja očekuje tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, kao i narednog vikenda.

"To je uobičajeno za ovaj period godine. Jedino što možemo da savetujemo je da u dane vikenda izbegavaju prelaz Batrovci, da idu na alternativne prelaze kao što su Šid, Sot i eventualno granični prelaz Sremska Rača", rekao je Ivković.

Na teretnom terminalu Batrovaca ovog jutra nema zadržavanja kamiona.

2024 © - Vesti online