Petak 22.12.2017.
19:51 >> 22:33h
Vestionline

Evroliga: Nedović srušio Milano, "armejci" su gazde Rusije, Barsa se raspada

EPA-EFE/Carlos Diaz
Nemanja Nedović u formi, sa 14 poena bio junak pobede Unikahe protiv Armanija

Tokom celog meča domaćin je vodio, u prvih 20 minuta i dvocifrenom prednošću. Gosti su preko Šveda zapretili u nastavku. Ipak, u poslednjoj četvrtini domaćin je serijom 12:2 stigao do 12 poena više - 69:57 i zabeležio 11. pobedu u evro eliti.

"Armejce" su do pobede predvodili Kori Higins sa 26 poena i Nikita Kurbanov sa 18. Kod Himkija, standardno najefikasniji bio je Aleksej Šved sa 16, dok je Marko Todorović ubacio 13 poena. Naš Stefan Marković bio je nezapažen. Za 14 minuta u igri nije postigao nijedan poen. Slab je bio i nekadašnji bek Crvene zvezde Čarls Dženkins sa samo dva poena.

Olimpijakos je u uzbudljivom finišu pobedio Anadolu Efes - 61:58, koji nastavlja sa porazima i sa novim trenerom Erginom Atamanom. Čovek odluke bio je Spanulis, koji je u poslednjem minutu pogodio trojku kod rezultata - 56:56. Kod gostiju iz Pireja najefikasniji je bio veteran Vasilis Spanulis sa 12 poena (tri trojke), dok je Holis Tompson postigao 11.

Kod "pivara" najbolji je bio Krunoslav Simon sa 17 i Erik Mekalum sa 16 poena. Naš Vladimir Štimac je postigao šest poena i imao šest skokova. 

Barselona nastavlja da posrće. Novi poraz Katalonci su doživeli u Vitoriji protiv Baskonije - 85:82. Sredinom treće četvrtine domaćin je imao i +22, ali su se gosti serijom 15:2 u poslednjoj četvrtini primakli, a u finišu trojkama Ribasa i Navara prestigli domaćina, poveli 82:81, ali u poslednjem minutu Šengelija je sa linije slobodnih bacanja doneo trijumf svom timu,  a Barsi naneo peti uzasotopni poraz.

Kod domaćina najbolji je bio iskusni Gruzin Tornike Šengelija sa 24 poena. Poire je ubacio 14, a Tima 10 poena. Kod Barse Ribas je postigao 15 poena, a istakao se nekadašnji košarkša Baskonije, Mađar Adam Hanga koji je ubacio 14 poena. Hrvatski centar Ante Tomić imao je 11 poena.

U poslednjem meču 14. kola Evrolige, drama u Malagi, i trijumf Unikahe protiv Armanija - 74:71. Kod domaćina odličan je bio Nemanja Nedović sa 15 poena, dok se Dragan Milosavljević nije upisao u listu strelaca. Poeni nekadašnjeg košarkaša Zvezde u finišu su prelomile pobednika, za treći trijumf u nizu Unikahe. U pobedničkom timu je 15 poena postigao i Džef Bruks. Kod gostiju iz grada mode najbolji je bio Gaudlok sa 18 poena, dok je Vladimir Micov ubacio devet.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online