Petak 22.12.2017.
14:38
Vestionline

"Sudbina naprednjačke vlasti biće odlučena u Beogradu"

Tanjug
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić

"Aždaju treba udariti u glavu"

On smatra da će sudbina naprednjačke vlasti biti odlučena u Beogradu. "Svi iz prave opozicije su dobrodošli, Demokratska stranka, Dosta je bilo i Dveri. Opozicioni front je počeo da se širi i pokazali smo da možemo da se dogovorimo. Bilo bi racionalno da se opozicija što pre dogovori o zajedničkom nastupu", rekao je on za TV Naša.

Jeremić je naveo da "nazadni sistem" može biti promenjen samo "udarcem aždaje u glavu" i istakao da su za to beogradski izbori dobra prilika koju bi trebalo iskoristiti. 

Povodom kandidature Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, Jeremić je rekao da će Narodna stranka uskoro doneti odluku o tome da li će podržati Đilasa, uz podsećanje na svoja ranija neslaganja sa bivšim predsednikom Demokratske stranke. 

- Moramo, međutim, ostaviti lične sujete po strani. Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je na sastanku sa Đilasom citirao narodnu uzrečicu da se, kada su deca bolesna zovu i stričevi sa kojima ne razgovarate - naveo je Jeremić. 

"Vučićeva poseta Moskvi bez rezultata"

Predsednik Narodne stranke je kao novi primer bahatosti vlasti naveo plastičnu novogodišnju jelku u centru Beograda, koja je trebalo da bude plaćena 83.000 evra, rekavši da kroz ruke vlastodržaca prolazi toliki novac da im ni 83.000 evra za jelku ne izgleda mnogo. 

- Za novogodišnju šaradu izdvojiće 100.000 evra za koncert, više od 200.000 evra za vatromet i milion i po evra za osvetljenje. To se događa u gradu u kojem više nema besplatnih udžbenika, deca se leče SMS porukama, bolnice se raspadaju i nema dovoljno vrtića, a vlast pravi pevajuću fontanu za dva i po miliona evra, planira jarbol od dva miliona - rekao je Jeremić. 

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je dvodnevna poseta Vučiću Moskvi primer nepripremljene posete, jer nema gotovo nikakvih rezultata. 

- Koliko je poseta sadržajna, najbolje govori sam Vučić koji na Crvenom trgu staje i daje izjavu domaćim medijima i kaže da su zbog njega čistili sneg na ulicama Moskve i da je to neverovatna čast, toliko da mu je bilo neprijatno. Kada izjavi nešto tako, ne može da vas ne zabrine njegovo stanje svesti - rekao je Jeremić.

2024 © - Vesti online