Petak 22.12.2017.
13:39
Tanjug, Vestionline

Gigs: Predlagao sam Van Galu da dovedemo Mbapea i Žezusa

EPA/HANNAH MCKAY
"Nisu me slušali": Rajan Gigs

Mbape, drugi najskuplji igrač u istoriji fudbala posle letošnjeg transfera u PSŽ tada je tek postao prvotimac Monaka, dok je Žezus, sada golgeter komšijskog Sitija i prvi napadač Brazila počinjao karijeru u Palmeirasu. 

- Gledao sam sa skautom Žezusa pre tri godine, dok sam Mbapea pratio jednu sezonu. Mogli smo za pet miliona funti ili sličnu sumu da ih pozajmimo i to bi bilo dobar način poslovanja - izjavio je za Tajms bivši velški reprezentativac.

Gigs je dodao da je poštovao transfer politiku Holanđanina, ali je uočio da nisu svi igrači koji su došli tog leta bili u skladu sa identitetom kluba, što je rezultiralo samo jednim trofejom u dve sezone.

- Znam kako bi trebalo da izgleda fudbaler Junajteda. Bilo je mnogo igrača koji su dolazili u klub, a nije trebalo, dok su neki napustili ekipu, mada nisam bio saglasan. Pre svega, mislim na Rafaela, Danija Velbeka i Džonija Evansa sa kojima sam igrao, ali oni jednostavno nisu želeli da rade sa njim - izjavio je Gigs, koji je za Junajted igrao od 1990. do 2014. godine, na 672 utakmice postigao 114 golova i osvojio 34 trofeja.

2024 © - Vesti online