Petak 22.12.2017.
12:40
Vestionline

Histerija u britanskom parlamentu oko "ruskog diplomate"

commons.wikimedia.org
Parlament Velike Britanije

Slučaj je bizaran, ocenjuje taj medij, jer se na kraju ispostavilo da je sumnjivi čovek Amerikanac.

Sve se odigralo tokom rasprave o ruskom mešanju u referendum o izlasku Britanije iz EU. Članovi Donjeg doma britanskog parlamenta iz Laburističke partije Ben Bradšo i Kris Brajant optužili su jednog posmatrača rasprave da je ruski diplomata, nakon što su uočili da slika i snima raspravu svojim telefonom sa javne galerije, što je praksa koja nije striktno zabranjena u britanskom parlamentu. 

"On je iz ruske ambasade. On slika", čulo se kako Bredšo govori tokom debate, a i poslanik Liberalnodemokratske partije Tom Brejk imao je slično mišljenje koje je izneo putem društvene mreže Tviter.

Brajant je potompozvao obezbeđenje i "sumnjivac" je udaljen iz javne galerije. međutim, njegovo odustvo kratko je trajalo jer se ubro vratio na galeriju. Ispostavilo se da je taj čovek u stvari Amerikanac koji nije ni mogao da slika mobilnim telefonom čak i da je želeo, navodi Raša tudej. 

"Radim za 'Tink tenk' u Londonu, moj telefon je onesposobljen, tako da ne mogu da slikam. Bio sam ovde na jedan dan, nisam znao šta se događa", rekao je on. 

Kasnije je portparol Donjeg doma britanskog parlamenta potvrdio da taj čovek nije snimao sednicu parlamenta. "Gost koji je bio na javnog galeriji jeste koristio svoj telefon ali nije slikao niti snimao. Njegov telefon proverilo je obezbeđenje koje je ustanovilo da u telefonu nema snimaka", rekao je portparol.

2024 © - Vesti online