Subota 23.12.2017.
13:30
AAP

Ojadio žrtve za 118.000 dolara

pixabay.com
Prevarant iz Srbije "dolijao" napokon

Majkl Drljača zadobio je poverenje instruktora Rubena Verabudrena i njegove majke Anite, koji su štedeli da kupe kuću.

Ovaj 55-godišnjak kazao im je da poseduje imanje u Mentonu i da zbog poreza treba da ga proda, pa im je ponudio prodaju po povoljnoj ceni.

Ruben i Anita uručili su mu ček na 118.000 dolara za depozit i kazano im je da mogu da vide kuću čim je postojeći stanari napuste.

Sve je, međutim, bila laž. Drljača nije posedovao kuću. Kad je dobio pare pobegao je u NSW.

Ovo nije njegova prva prevara i on je optužen za sticanje imovine prevarom. Drljača je poricao optužbe, pred porotom Okružnog suda Viktorije dao i lažan iskaz, ali je na kraju utvrđeno da je kriv.

Presuda

Drljači je određeno da odleži četiri godine i šest meseci pre nego što bude mogao da zatraži puštanje na slobodu. Takođe mu je rečeno da je dužan da svoje žrtve obešteti za 118.000 dolara.
 

U sredu je osuđen na pet godina i šest meseci za krivično delo prevare posle kojeg su majka i sin ostali finansijski i emotivno uništeni.

Majka i sin nisu prve žrtve ovog prevaranta. Sudija je naveo Drljačin dugi spisak ranijih prevara i presuda zbog prevare, počinjene unazad sve do osamdesetih godina.

On je razradio "smišljenu mrežu prevara i sistema navođenja" na njegove prevare s kojima je ciljao na pojedince koji su mu verovali, kazao je sudija.

- Još jednom ste u zamku uhvatili ljude koji su pokušavali da izgrade bolju budućnost.  Vi ste stalna opasnost za neke od najugroženijih članova društva spremnih da vam poveruju - rekao je sudija Bruks.

Verabudrenovi su kasnije kupili kuću, ali puno jeftiniju i koja traži mnogo opravki.

2024 © - Vesti online