Petak 22.12.2017.
11:00
NIN

Zašto niko ne sme u komisiju za ocenu plagijata Malog?

A. Čukić
Da li je gradonačelnik Beograda plagirao doktorat?

- To govori o apsolutnoj bedi ovog društva. Imate bar 50, verovatno i više profesora kojima je uža oblast tema doktorata Siniše Malog - napomenula je Turajlić.

- Profesori univerziteta žive na budžetu, doktori su nauka, vrlo im prija kada ih u komšijskoj radnji oslovljavaju sa profesore, uče nešto i neke studente i nemaju trunke profesionalne etike da kažu "ja sam osoba koja to zna, ja ću da ustanovim o čemu se radi" i to je poražavajuće - rekla je ona.

Turajlić smatra da "ta pasivnost intelektualnog krema i izostanak njihove odgovornosti uništava ovo društvo".

- Najstrašnije, niko ne misli da treba bilo šta da priupita rektora Univerziteta kada kaže: "Pa, dobro niko neće" - dodala je bivša profesorka Beogradskog univerziteta.

Turajlić je ocenila da je intelektualna elita obavezna da uradi svoj posao, jer je građani plaćaju iz budžeta.

Upitana da li bi pobeda opozicije u Beogradu bila početak pada vlasti SNS, Turajlić je odgovorila da je po prirodi optimista i da je mnogo vremena potrošeno na priče o kolonama, a da je pitanje kako dobiti većinu odborničkih mesta.

- Besmisleno je ići po gradu i govoriti kako ovi pljačkaju... Ko to do sada nije shvatio, kako mu objasniti da se radi o nestručnoj, burazerskoj deobi poslova. Poneta je objasniti kako treba da se radi - zaključila je Srbijanka Turajlić.

2024 © - Vesti online