Petak 22.12.2017.
01:13
J. Arsenović - Vesti

Šapićev tvit za Beograd

A. Čukić
Predsednik opštine Novi Beograd: Aleksandar Šapić

Bivši Đilasov pomoćnik Šapić objavio je kandidaturu preko Tvitera, ironično komentarišući medijske informacije na ovu temu.

- Imam strašnu ekskluzivu za N1. Vesna Rakić Vodinelić i Dragan Đilas više nisu JEDINI. I ja sam naprasno odlučio da obnarodujem kandidaturu za gradonačelnika Beograda. Kud svi, tu i mali Mujo - napisao je Šapić.

Istraživanja javnog mnjenja prvom čoveku Novog Beograda daju značajan procenat, pa bi on mogao da bude ključni jezičak na vagi koja će odrediti buduću gradsku vlast.

Šapić bi mogao da se nađe u poziciji koju je svojevremeno za formiranje republičkih vlasti imao lider SPS Ivica Dačić, kad su glasovi socijalista bili neophodni za formiranje vlade i demokratama i naprednjacima.

Tada je Dačić uspeo da izboksuje sebi poziciju premijera, iako su njegovi socijalisti bili tek treća stranka po broju osvojenih glasova.

Bivši najbolji svetski vaterpolista Alesandar Šapić po mišljenju mnogih dobro vodi najveću beogradsku opštinu - Novi Beograd, a izrastao je u praktičnog političara.

Odbija da izjasni ko mu je prihvatljiv partner, ostavljajući prostor za političku trgovinu koja bi na kraju mogla i da ga dovede do pozicije prvog čoveka Beograda.

Đilas traži podršku

Iz Narodne strane Vuka Jeremića su nakon sastanka sa Draganom Đilasom saopštili da je postignuta saglasnost o tome da je potrebno "formirati zajednički front opozicije". Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić još se nije izjasnio o podršci Đilasu, konstatujući da nije dobro da se ljudi sami kandiduju pa da onda traže podršku, već da je tome trebalo da prethodi dogovor u opozicionim strankama. Dosta je bilo Saše Radulovića takođe se još nije izjasnila, a iz ove stranike najavljuju da će u subotu predstaviti svoj tim za Beograd.






 

2024 © - Vesti online